Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος της Societe Generale: Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα χρειάζεται ενοποίηση

tags :
Πρόεδρος της Societe Generale: Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα χρειάζεται ενοποίηση
Κάλεσμα του CEO της Societe Generale προς τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές
Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα πρέπει να ενοποιηθεί ακόμη περισσότερο αν θέλει να ανταγωνιστεί τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ανέφερε ο πρόεδρος της Societe Generale, καλώντας, ταυτόχρονα, τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να στηρίξουν τις τράπεζες της Γηραιάς Ηπείρου.
Μιλώντας στο κανάλι CNBC, ο Lorenzo Bini Smaghi υπογράμμισε ότι η εν λόγω διαδικασία λαμβάνει χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες επί 30 χρόνια και, ως εκ τούτου, «πρέπει να γίνει» και στην Ευρώπη.
«Αυτό απαιτεί τη στήριξη των ρυθμιστικών αρχών.
Χρειαζόμαστε περισσότερο ενοποιημένες και μεγαλύτερες τράπεζες για να ανταγωνιστούμε τις ΗΠΑ».
Σε αυτήν την περίπτωση, η Societe Generale θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η γαλλική τράπεζα προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά του τμήματος μετοχών και εμπορευμάτων (EMC) από τη γερμανική Commerzbank.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η μεταφορά του τμήματος EMC θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018 και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το 2019.
Αν και το αντίτιμο της συναλλαγής δεν έχει γίνει γνωστό, η Commerzbank ανέφερε ότι το τμήμα είχε ακαθάριστα έσοδα 381 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2017.
Όπως εκτιμά η γερμανική τράπεζα, η διάθεση του τμήματος στη Societe Generale θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2020.
Σημειώνεται ότι η Commerzbank, η οποία εξακολουθεί να ανήκει εν μέρει στη γερμανική κυβέρνηση, βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης, καθώς αρκετά τμήματά της αντιμετωπίζουν δυσκολίες εν μέσω αδυναμίας στις αγορές και επιβράδυνσης στη ζήτηση δανείων.
Από την πλευρά της, η Societe Generale δήλωσε ότι αυτή η κίνηση θα ενισχύσει τον βραχίονα Lyxor, ο οποίος έχει ισχυρή παρουσία στον τομέα του χρηματιστηρίου αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs), ενώ θα ενισχύσει το γενικότερο προφίλ της τράπεζα στη Γερμανία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
«Αυτή η εξαγορά θα είναι μετασχηματιστική για τις δραστηριότητές μας στη Γερμανία, καθώς θα επιτρέψει στη Societe Generale να φτάσει σε νέο επίπεδο στην κορυφαία οικονομία της Ευρωζώνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας, Séverin Cabannes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης