Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω προβλημάτων στην παραγωγή Λιβύης και Καναδά

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω προβλημάτων στην παραγωγή Λιβύης και Καναδά
Άνω των 78 δολ. το Brent και άνω των 74 δολ. το αμερικανικό αργό
Σε ανοδική πορεία συνεχίσαν να κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού, λόγω προβλημάτων σε μεγάλο αγωγό του Καναδά αλλά και στη Λιβύη και παρά την επικείμενη αύξηση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ αλλά και τη Ρωσία.
Κέρδη 1,4% για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Σεπτεμβρίου 2018 για το Brent, το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 78,21 δολαρίων.
Λιγότερο επιθετική πορεία για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 του αμερικανικού αργού (WTI), με την άνοδό του να φθάνει στο 0,34% και να καταλήγει στα 74,05 δολάρια.



Η αγορά μαύρου χρυσού εξακολουθεί να στηρίζει την πορεία ενίσχυσής της στην εκτίμηση ότι η «απουσία» της ιρανικής παραγωγής από το προσκήνιο -λόγω του νέου εμπάργκο των ΗΠΑ, το οποίο, πάντως, θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2018- θα οδηγήσει σε αρνητική πορεία το ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η ζήτηση για πετρέλαιο και διυλισμένα προϊόντα του θα είναι ανοδική.



«Οι περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες έχουν πάρει σοβαρά το εμπάργκο των ΗΠΑ και προετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τον πετρελαϊκό κλάδο του Ιράν.
Αυτό καθιστά βέβαιη μία σημαντική μείωση των προμηθειών στις διεθνείς αγορές», εκτίμησε, μιλώντας στο CNBC, o John Kilduff, στέλεχος του hedge fund Again Capital, το οποίο επενδύει στις ενεργειακές αγορές.
Πέραν, φυσικά, του Ιράν προβληματική εξακολουθεί να είναι η παραγωγή τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στη Λιβύη, με τη δεύτερη να έχει υποχωρήσει σε χαμηλό πέντε μηνών και να φθάνει στα 527.000 βαρέλια ημερησίως από 1,28 εκατ. βαρέλια που ήταν τον Φεβρουάριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης