Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Erdogan - Παραμένει ΥΠΕΞ ο Cavusoglu - «Τσάρος» της οικονομίας ο γαμπρός του

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Erdogan - Παραμένει ΥΠΕΞ ο Cavusoglu - «Τσάρος» της οικονομίας ο γαμπρός του
Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Cavusoglu - «Τσάρος» της οικονομίας ο γαμπρός του Erdogan, Albayrak ενώ υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Akar
Μία κυβέρνηση δικών του ανθρώπων φρόντισε να καταρτίσει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, καθώς ούτως ή άλλως η απόλυτη εξουσία θα συνεχίσει να ανήκει στον ίδιο, μίας και θα διοικεί την Τουρκία με προεδρικά διατάγματα!
Αρκούντως εντυπωσιακό θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι ο Erdogan φρόντισε να επιβραβεύσει τον γαμπρό του Berat Albayrak ως υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ η θέση του υπουργού Άμυνας δίνεται στο «γεράκι» του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Hulusi Akar.
Στη θέση του υπουργού Εξωτερικών παραμένει ο Mehmet Cavusoglu, ενώ στην κυβέρνηση εισέρχονται αρκετά νέα ονόματα.Τη θέση του αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο Fuat Oktay, δηλαδή ο άνθρωπος που «έφτιαξε» το νέο πολιτικό σύστημα υπό το οποίο διοικείται η Τουρκία, ενώ πέραν του Cavusoglu, τη θέση τους ως υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών διατηρούν οι Abdulhamit Gul και Suleyman Soylu αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι βάσει του νέου συστήματος της Τουρκίας, ο Erdogan είναι τόσο πρόεδρος όσοι και αρχηγός της κυβέρνησης, καθώς ο θώκος του πρωθυπουργού έχει καταργηθεί.
Όλοι οι υπουργοί θα αναφέρονται στον Erdogan και όχι στο κοινοβούλιο, το οποίο ουσιαστικά είναι ένας... οργανισμός για τους τύπους.
Επιπρόσθετα εντός των επόμενων ημερών ο Erdogan θα ανακοινώσει τους «εν ενεργεία προέδρους» 65 επιτροπών που θα ασχολούνται σχεδόν με τα πάντα από την κοινωνική πολιτική έως την τεχνολογία.
Τυπικά πρόεδρος και των 65 επιτροπών θα είναι ο ίδιος ο Erdogan, αλλά όπως είναι φυσικό θα υπάρχει και κάποιος ο οποίος θα πρέπει να «τρέχει» την καθημερινή λειτουργία τους.

Το νέο 16μελές υπουργικό συμβούλιο του Erdogan

Cahit Turan: Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Bekir Pakdemirli: Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ruhsar Pekcan:Υπουργός Εμπορίου
Mustafa Varank: Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας
Fahrettin Koca: Υπουργός Υγείας
Στρατηγός Hulusi Akar: Υπουργός Άμυνας
Ziya Selcuk: Υπουργός Παιδείας
Mehmet Ersoy: Υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού
Suleyman Soylu: Υπουργός Εσωτερικών
Berat Albayrak: Υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας
Mehmet Kasapoglu: Υπουργός Αθλητισμού
Fatih Donmez: Υπουργός Ενέργειας
Mevlut Cavusoglu: Υπουργός Εξωτερικών
Murat Kurum: Υπουργός Περιβάλλοντος
Zehra Zumrut: Υπουργός Εργασίας
Abdulhamit Gul: Υπουργός Δικαιοσύνης
Fuat Oktay:  Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης