Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Στο μόνο που δεν δίνουμε βάρος, είναι το πώς θα έρθουν νέες επενδύσεις στην χώρα

tags :
Στο μόνο που δεν δίνουμε βάρος, είναι το πώς θα έρθουν νέες επενδύσεις στην χώρα
Η έξοδος από το μνημόνιο φοβίζει τους Επενδυτές...
Στο μόνο που δεν δίνουμε βάρος είναι το πώς θα έρθουν νέες επενδύσεις στην χώρα

Νεκρή από τζίρο η Αγορά, με όγκους σε χαμηλά διετίας. Ουσιαστικά, δεν είδε καν το κλείσιμο της συμφωνίας, ενώ καίγεται και κάθε θετική είδηση από τις αναβαθμίσεις.

Η Αγορά απλά, κάνει προσπάθεια να συντηρήσει τα πρόσφατα χαμηλά της σε αντίθεση με το 10ετές που έχει ήδη βρεθεί στην ζώνη των 370 μονάδων. Σίγουρα, η ιστορία του ΦΦΓΚΡΠ έχει επηρεάσει σημαντικά τις κινήσεις των Ξένων Θεσμικών, ενώ παράλληλα βλέπουν ότι η Οικονομία συνεχίζει να κωλυσιεργεί, χωρίς να γίνονται ουσιαστικές κινήσεις αν εξαιρέσουμε τις συμφωνίες.
Η ιστορία με την καθυστέρηση της μείωσης των συντάξεων προκαλεί ανησυχία στους Επενδυτές, μιας και βλέπουν ότι μπορούν να υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις και καθυστερήσεις από τους στόχους. Το πολιτικό παίγνιο απομακρύνει και τα σενάρια πρόωρων εκλογών και παράλληλα την πιθανή πιο γρήγορη ανάπτυξη.
Η έξοδος από το μνημόνιο και τυπικά τον Αύγουστο, όχι μόνο δεν αλλάζει προς το θετικό τα δεδομένα, αλλά φοβίζει παράλληλα και τους Επενδυτές, σε σχέση με τις όποιες πολιτικές κινήσεις που το μόνο που κερδίζουν είναι να καθυστερούν την ανάπτυξη.
Στο μόνο που δεν δίνουμε βάρος είναι το πώς θα έρθουν νέες επενδύσεις στην χώρα, μιας και είναι ο μόνος τρόπος να καταφέρουμε να βγούμε από το τέλμα και παράλληλα να πετύχουμε και τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει.
Δυστυχώς την καθυστέρηση την έχουμε μάθει καλά, χωρίς να υπολογίζουμε την ζημιά που κάνει στην Οικονομία.
Η Αγορά, καλώς ή κακώς προεξοφλεί καταστάσεις και αυτό που μας δείχνει τώρα είναι ότι βλέπει απραξία. Και στην απραξία αρκούν μικροί τζίροι για να πέσει η Αγορά. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται επαναφορά στην ζώνη των 800 αν θέλει να αποκτήσει και πάλι κάποιο θετικό momentum το Χ.Α.
Τo μόνο σίγουρο ότι με αυτούς τους τζίρους δεν πάμε πουθενά, ενώ παράλληλα μπορούν να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα.

Ηλίας Ζαχαράκης,πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ

http://www.bankingnews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης