Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stiglitz: Οι ρυθμιστικές αρχές θα σφυροκοπήσουν το Bitcoin

tags :
Stiglitz: Οι ρυθμιστικές αρχές θα σφυροκοπήσουν το Bitcoin
Απαισιόδοξος για το μέλλον του Bitcoin ο Joseph Stiglitz
Στο κλαμπ των «bear» για τον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων προστέθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής του Columbia University, Joseph Stiglitz, αναμένοντας «σφυροκόπημα» από τις ρυθμιστικές αρχές.
Ειδικότερα, μιλώντας στο κανάλι CNBC, ο κ. Stiglitz εκτίμησε αρχικά ότι δε δύναται να καθιερωθούν αποκεντρωμένα συστήματα συναλλαγών που προσφέρουν ανωνυμία, σε μία εποχή που απαιτείται μεγαλύτερη διαφάνεια.
Επί αυτού, υπογράμμισε και αυτός πως το Bitcoin ανοίγει την πόρτα σε εγκληματίες
«Εάν ανοίξει μια τρύπα σαν το Βitcoin, τότε όλη η κακόβουλη δραστηριότητα θα περάσει από αυτή την τρύπα, και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το επιτρέψει», συμπλήρωσε.
Ως εκ τούτου, οι κυβερνήσεις θα ρυθμίσουν αυστηρά τον κλάδο, όταν κριθεί κατάλληλη η στιγμή, προέβλεψε ο 75χρονος διακεκριμένος καθηγητής.
Επισημαίνεται ότι, επί του παρόντος, οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές, με πρώτες τις ΗΠΑ, έχουν προαναγγείλει την αυστηροποίηση του ελέγχου στα κρυπτονομίσματα, χωρίς, ωστόσο, να υιοθετήσουν καταλυτικά μέτρα.
Στις 23:50, το Bitcoin διαπραγματεύεται στα περίπου 6.800 δολάρια ανά μονάδα, στην πλατφόρμα «CoinMarketCap», με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 116,3 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης