Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης - Απεγκλωβίστηκαν όλα τα παιδιά και ο προπονητής

tags :
Ταϊλάνδη: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης - Απεγκλωβίστηκαν όλα τα παιδιά και ο προπονητής
Τα παιδιά και ο προπονητής έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο της περιοχής, ενώ τα οκτώ που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους
(upd) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους, που παρέμειναν επί δύο εβδομάδες εγκλωβισμένοι σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης, ανακοινώθηκε επισήμως από τις ειδικές δυνάμεις (SEALS) του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.
Τα παιδιά και ο προπονητής έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο της περιοχής, ενώ τα οκτώ που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη.
Σημειώνεται ότι στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των εναπομείναντων παιδιών και του προπονητή τους.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής των διασωστών είχε ανακοινώσει ότι στο σπήλαιο μπήκαν 19 δύτες, οι οποίοι έχουν στόχο να βγάλουν και τους πέντε εγκλωβισμένους - τέσσερα παιδιά και τον καθηγητή - που παρέμεναν στο σπήλαιο.
Να σημειωθεί ότι αρχικά οι διασώστες υπολόγιζαν να βγάλουν μόνο τα τέσσερα παιδιά και στη συνέχεια να επιστρέψουν για τον 25χρονο προπονητή.
Η έναρξη της τρίτης φάσης της επιχείρησης σημαίνει ότι η βροχή που έπεφτε τις προηγούμενες ώρες δεν επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό τις συνθήκες μέσα στο σπήλαιο ώστε να καταστήσουν απαγορευτική τη διάσωση των εναπομείναντων πέντε εγκλωβισμένων.
Υπενθυμίζεται ότι η ποδοσφαιρική ομάδα «Wild Boars» (σ.σ. «Αγριόχοιροι») και ο 25χρονος προπονητής τους εγκλωβίστηκαν στις 23 Ιουνίου, κατά την εξερεύνηση σπηλαίου στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ράι, καθώς έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε τα υπόγεια τούνελ.
Βρετανοί δύτες τους εντόπισαν την προηγούμενη Δευτέρα (13/7) πεινασμένους και στριμωγμένους στο σκοτάδι σ' έναν ημι-πλημμυρισμένο θάλαμο, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα.
Αφού επί ημέρες προσπαθούσαν να βρουν πώς θα βγάλουν έξω τους 13, η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε την Κυριακή, με τον απεγκλωβισμό τεσσάρων παιδιών, ενώ άλλα τέσσερα παιδιά απεγκλωβίστηκαν χθες Δευτέρα.
Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως οι πανηγυρισμοί για τη διάσωση μετριάζονται από τη θλίψη για την απώλεια ενός πρώην δύτη του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια αποστολής ανεφοδιασμού των παιδιών μέσα στο σπήλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης