Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για το πετρέλαιο λόγω μειωμένης παραγωγής - Στο +0,54% και τα 78,49 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η άνοδος για το πετρέλαιο λόγω μειωμένης παραγωγής - Στο +0,54% και τα 78,49 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως οτυ +0,54% στα 74,25 δολ. ανά βαρέλι
Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη (10/7) η ανοδική πορεία του πετρελαίου, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Νορβηγία ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε απεργία αργότερα εντός της ημέρας, γεγονός που θα προκαλέσει απώλειες στην παραγωγή και τα αποθέματα πετρελαίου της περιοχής.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,54% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 78,49 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,54% στα 74,25 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απεργία θα επηρεάσει τουλάχιστον ένα πεδίο εξορύξεων, και συγκεκριμένα το Knarr της Shell, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει αναταραχές και σε άλλους παραγωγούς πετρελαίου.
Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei, τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ και σύμμαχοί του «κάνουν ό,τι μπορούν» προκειμένου να αντισταθμίσουν τη μείωση των αποθεμάτων.
«Είναι άδικο να λέει κανείς ότι ο ΟΠΕΚ δεν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του», ανέφερε ο Al Mazrouei, ο οποίος είναι πρόεδρος στον ΟΠΕΚ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomberg, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν πράγματα που δεν είναι στο χέρι μας, όπως τα γεωπολιτικά, καθώς και το πόση παραγωγή υπάρχει στο σχιστολιθικό πετρέλαιο».
Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ δεν μπορεί να αναλαμβάνει την ευθύνη για όλα τα προβλήματα που συμβαίνουν στη βιομηχανία πετρελαίου, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι ο Οργανισμός θα ανταποκριθεί στις αποφάσεις που έλαβε κατά την πρόσφατη συνάντηση του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης