Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 1,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Κίνα: Στο 1,9% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός να παραμείνει σταθερός στο 1,8% για τρίτο συνεχόμενο μήνα
Επιτάχυνση σημείωσε ο πληθωρισμός καταναλωτών στην Κίνα τον Ιούνιο 2018, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες κατά τους οποίους έμεινε σταθερός, καθώς οι τιμές των τροφρίμων εξακολουθούν να ενισχύονται μετά από μία μακρά περίοδο αδυναμίας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα (10/7) η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 1,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι 1,8% τον Μάιο του 2018.
Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την ετήσια άνοδο του 0,1% που σημείωσαν τον Μάιο, ενώ οι τιμές των μη εδώδιμων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 2,2%.
Παράλληλα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός να παραμείνει σταθερός στο 1,8% για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι στόχος της κινεζικής κυβέρνησης είναι να διατηρήσει τον πληθωρισμό κατά από το 3% για το τρέχον έτος.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 4,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σύγκριση με το 4,1% του Μαΐου.
Μάλιστα, η άνοδος του δείκτη τιμών παραγωγού επίσης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ετήσια άνοδο της τάξεως του 4,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης