Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Πέμπτη (12/7) το μεσημέρι η συνάντηση Τσίπρα - Εrdogan στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

Την Πέμπτη (12/7) το μεσημέρι η συνάντηση Τσίπρα - Εrdogan στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν την ύπαρξη δυσαρέσκειας στην τουρκική πλευρά
(upd 1) Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (12/7) στις 2.30 μμ (3.30 ώρα Ελλάδας).
Kατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα θέσει στον κ. Erdogan το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών αλλά και όλες τις άλλες εκκρεμότητες στις σχέσεις των δυο χωρών, καθώς και το Κυπριακό.
Είχε προηγηθεί η φημολογία ότι οι δύο ηγέτες δεν πρόκειται να συναντηθούν, καθώς υπήρχαν αρκετά προβλήματα.
Ερωτώμενος σχετικά, το μεσημέρι της Τρίτης (10/7) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε τονίσει ότι η συνάντηση δεν έχει κλείσει, προσθέτοντας πως «η πιθανή οριστικοποίηση της συνάντησης θα γίνει εντός των επόμενων ωρών» και επανέλαβε ότι το ζητούμενο είναι «η ατζέντα με την οποία πηγαίνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός και η οποία έχει στην κορυφή της το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».
Στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν την ύπαρξη δυσαρέσκειας στην τουρκική πλευρά, όμως επισημαίνουν πως το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις λόγω της παρατεταμένης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη – δίχως απαγγελία κατηγοριών – καθιστούσε δύσκολο να σταλεί αντιπροσωπεία στην ορκωμοσία.
Σε κάθε περίπτωση κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνισαν πως ακριβώς λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί το ραντεβού των δύο ηγετών ούτως ή άλλως δεν είχε οριστικοποιηθεί.
Διευκρίνισαν πάντως πως η απόφαση του κ. Τσίπρα να μην μεταβεί στην Άγκυρα για την τελετή έγινε με ευγενικό τρόπο και χωρίς πρόθεση να επιδεινωθεί η σχέση με την Τουρκία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης