Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στις ασιατικές αγορές εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,66% και τις 22.196,89 μονάδες ο Nikkei

tags :
Νέα άνοδος στις ασιατικές αγορές εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,66% και τις 22.196,89 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,39% στις 28.799,50 μονάδες
Συνεχίζεται για μία ακόμα ημέρα η άνοδος στις αγορές της Ασίας, καθώς οι εμπορικές εντάσεις αρχίζουν να υποχωρούν προσωρινά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται πλέον στα μακροοικονομικά στοιχεία που θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,44% στις 22.196,89 μονάδες, με τους κλάδους των τραπεζών και της βιομηχανικής αυτοματοποίησης να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.
Η Mitsubishi UFJ Financial ενισχύθηκε κατά +1,24%, η μετοχή της Yaskawa Electric κατέγραψε «άλμα» της τάξεως του +6,36%, ενώ η Sumitomo Metal Mining επίσης ανισχύθηκε κατά +2,55%.
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,37% στις 2.294,16 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να ενισχύεται κατά +1,54%, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +0,34% και τις 10.756,89 μονάδες.
Σε ότι αφροά την ευρύτερη περιχοή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,44% στις 2.827,44 μονάδες, ενώ ο δείκτης SZSE Component σημείωσε παρόμοια άνοδο, και συγκεκριμένα στο +0,46% και τις 9.202,47 μονάδες.
Επιτάχυνση σημείωσε ο πληθωρισμός καταναλωτών στην Κίνα τον Ιούνιο 2018, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες κατά τους οποίους έμεινε σταθερός, καθώς οι τιμές των τροφρίμων εξακολουθούν να ενισχύονται μετά από μία μακρά περίοδο αδυναμίας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 1,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι 1,8% τον Μάιο του 2018.
Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την ετήσια άνοδο του 0,1% που σημείωσαν τον Μάιο, ενώ οι τιμές των μη εδώδιμων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 2,2%.
Παράλληλα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ο ετήσιος πληθωρισμός να παραμείνει σταθερός στο 1,8% για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύεται στο +0,39% και τις 28.799,50 μονάδες, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να εμφανίζουν μεικτά πρόσημα, καθώς η Tencent υποχωρεί κατά -1,82%.
Στον αντίποδα, οι μετοχές στην περιοχή της Ωκεανίας κατέγραψαν πτώση, με τον δείκτη S&P/ASX 200 να υποχωρεί κατά -0,44% στις 6.258,10 μονάδες, και τον δείκτη S&P/NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία να κλείνει με απώλειες της τάξεως του -0,43% στις 9.022,93 μονάδες.
Συνεχίζεται και σήμερα η ανοδική πορεία του πετρελαίου, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Νορβηγία ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε απεργία αργότερα εντός της ημέρας, γεγονός που θα προκαλέσει απώλειες στην παραγωγή και τα αποθέματα πετρελαίου της περιοχής.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,54% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 78,49 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,54% στα 74,25 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απεργία θα επηρεάσει τουλάχιστον ένα πεδίο εξορύξεων, και συγκεκριμένα το Knarr της Shell, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει αναταραχές και σε άλλους παραγωγούς πετρελαίου.
Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei, τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ και σύμμαχοί του «κάνουν ό,τι μπορούν» προκειμένου να αντισταθμίσουν τη μείωση των αποθεμάτων.
«Είναι άδικο να λέει κανείς ότι ο ΟΠΕΚ δεν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του», ανέφερε ο Al Mazrouei, ο οποίος είναι πρόεδρος στον ΟΠΕΚ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomberg, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν πράγματα που δεν είναι στο χέρι μας, όπως τα γεωπολιτικά, καθώς και το πόση παραγωγή υπάρχει στο σχιστολιθικό πετρέλαιο».
Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ δεν μπορεί να αναλαμβάνει την ευθύνη για όλα τα προβλήματα που συμβαίνουν στη βιομηχανία πετρελαίου, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι ο Οργανισμός θα ανταποκριθεί στις αποφάσεις που έλαβε κατά την πρόσφατη συνάντηση του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης