Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης: Η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων κράτησε την Ελλάδα όρθια σε δύσκολες συνθήκες

Χαρίτσης: Η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων κράτησε την Ελλάδα όρθια σε δύσκολες συνθήκες
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, συμμετέχει στη συνεδρίαση της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου
Τη θέση ότι «η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων τα τελευταία 3 χρόνια κράτησε την ελληνική οικονομία όρθια στις πιο δύσκολες συνθήκες» διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης κατά την ομιλία του στην επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου.
«Για πρώτη φορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια αξιοποιούνται στρατηγικά καλύπτοντας πραγματικές αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες» τόνισε.
Όπως είπε, οι ευρωπαϊκοί πόροι μετουσιώθηκαν σε κρίσιμες υποδομές, νέες θέσεις εργασίας, στοχευμένα κοινωνικά προγράμματα.
Επίσης έγιναν παρεμβάσεις με υψηλό αναπτυξιακό και αποτύπωμα.
«Ούτε ένα ευρώ δεν χάθηκε.
Δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν και  τη διασπάθιση των κονδυλίων» επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι επιτυχίες της Ελλάδας στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, τα ουσιαστικά αποτελέσματα που έφεραν στην ανάπτυξη, την στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους είναι το καλύτερο επιχείρημα υπέρ της πολιτικής συνοχής και την ανάγκη ενίσχυσής της».
Επίσης, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβάθυνση της ενοποίησης της Ευρώπης.
«Η Ευρώπη είναι στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας της.
Ή θα προχωρήσει στην εμβάθυνση της ενοποίησής της με επίκεντρο την αλληλεγγύη, τη συνανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή ή κινδυνεύει να διαλυθεί από την όξυνση των ανισοτήτων, της ξενοφοβίας και των εθνικισμών» τόνισε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο προσφυγικό επισημαίνοντας ότι «είναι η βασική διαχωριστική γραμμή στην Ευρώπη.
Απέναντι στις δυνάμεις που επενδύουν στον φόβο και το μίσος αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό και τη συνεργασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης