Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -0,4% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -0,4% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Μεγάλης Βρετανίας κατά +0,5%
Πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/7) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,1% την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,8% έναντι ετήσιας πτώσης -1,6% τον Απρίλιο του 2018.
Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η άνοδος ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο +0,8%.
Στον αντίποδα, σημαντική ήταν η άνοδος που σημείωσε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου, η οποία ανέκαμψε κατά +2,9% σε μηνιαία βάση, έναντι εκτιμήσεων στο +0,3%.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η βρετανική κυβέρνηση, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας περιορίστηκε στα 13,96 δισ. ευρώ έναντι 14,01 δισ. ευρώ προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω πτώση του ελλείμματος στα 13,56 δισ. ευρώ.
Το εμπορικό έλλειμμα της Μεγάλης Βρετανίας με τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκή Ένωσης υποχώρησε στα 3,94 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις στα 4,18 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης