Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: «Λαγός» του Μητσοτάκη ο ΣΕΒ - Επιζήμια η παρουσία της Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Erdogan

Τζανακόπουλος: «Λαγός» του Μητσοτάκη ο ΣΕΒ - Επιζήμια η παρουσία της Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Erdogan
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε συνέχεια στην κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΕΒ
Συνέχεια στην κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΕΒ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ την ίδια στιγμή έστρεψε τα βέλη του κατά της Ντόρας Μπακογιάννη για την παρουσία της στην τελετή ορκωμοσίας του Erdogan, μην αποκλείοντας παράλληλα τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο.
Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- χαρακτήρισε «λαγό» της ΝΔ τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα.
«Στην προσπάθειά μας για την επαναρρύθμιση στα εργασιακά γνωρίζουμε ότι έχουμε απέναντι μας τον κ. Μητσοτάκη που μιλά για "ξεπερασμένο 8ωρο" αλλά και το ΣΕΒ που επιμένει στην περικοπή των συντάξεων για το 2019 και την μείωση του αφορολόγητου το 2020» επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση.
«Θυμίζουμε σε κ. Μητσοτάκη και ΣΕΒ ότι ο ελληνικός λαός δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο του υποχρεωτικού 12ωρου του νέου φίλου και συμμάχου του κ. Μητσοτάκη, κ. Kurz» πρόσθεσε, ενώ αργότερα επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Η παρουσία Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Erdogan

Αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη και στο γεγονός ότι παρευρέθη στην τελετή ορκωμοσίας του Erdogan, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για προσωπικές ιδιοτέλειες.
«Με δεδομένη την εκκρεμή διαφορά με την γείτονα στο θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, είναι το λιγότερο ακατανοήτη αν όχι επιζήμια η παρουσία της κας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Erdogan χωρίς καμία συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών.
Οι πρωτοβουλίες της κας Μπακογιάννη έχουν χαρακτήρα προσωπικής προβολής και δημοσίων σχέσεων και καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική η οποία δεν μπορεί να καθορίζεται με βάση τις προσωπικές ιδιοτέλειες και την οίηση του καθενός» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «θα περιμέναμε από τη ΝΔ που ξιφουλκούσε εναντίον της πρωτοβουλίας για την επισκεψη Erdogan στην Ελλάδα και αρέσκεται να κατηγορεί την κυβέρνηση για ενδοτισμό και μειοδοσίες να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία, ειδικά μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία».

H συνάντηση Τσίπρα - Erdogan

Πάντως, ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan.
Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε ότι είναι πιθανή μια συνάντηση με τον Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
«Το ζητούμενο είναι η ατζέντα της συνάντησης» τόνισε και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η απελεύθερωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε είναι πιθανή η οριστικοποίηση της συνάντησης Τσίπρας-Erdogan τις επόμενες ώρες.

Οι σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του Πάνου Καμμένου για τον «Κλεισθένη» (ουσιαστικά δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπό όρους το νομοσχέδιο) ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει επί της αρχής αντίρρηση για τον "Κλεισθένη"» και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
«Δεν τίθεται θέμα ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Καμμένος και Τσίπρας θα πορευθούν μαζί μέχρι το τέλος» διεμήνυσε τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα με τον κ. Καμμένο.

Η επίθεση στη ΝΔ

Ο κ. Τζανακόπουλος έστρεψε τα βέλη του κατά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «κατεδαφίζεται το αφήγημα της ΝΔ από την πιθανότητα να μην εφαρμοστούν οι περικοπές του 2019».
Παράλληλα έκανε λόγο για «ιλαροτραγωδία» της ΝΔ όσον αφορά τις συντάξεις, ενώ επεσήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακάλεσε τη Γερμανία να μην ακυρωθούν οι περικοπές.

«Ακροδεξιό μόρφωμα» το κόμμα του Δ. Καμμένου

Αναφερόμενος στο νέο κόμμα που ίδρυσαν ο Δημήτρης Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «ακροδεξιό μόρφωμα», ενώ πρόσθεσε «μια... απίθανη επιτυχία του κόμματός του Δ. Καμμένου δεν θα προσφέρει θετικές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό».

«Δεν μας πιέζουν οι χρηματοδοτικές ανάγκες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας ενόψει και της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την έκδοση νέου ομολόγου απάντησε ότι η έξοδος στις αγορές είναι απόφαση του ΟΔΔΗΧ.
«Δεν μας πιέζει κάποια χρηματοδοτική ανάγκη» τόνισε.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε μια απολύτως νέα φάση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει θετική ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και από την ΕΚΤ.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι πιθανές οι περαιτέρω αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης.
Τέλος, χαρακτήρισε απολύτως βιώσιμα τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων ενώ εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης