Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk προς Trump: Σεβαστείτε τους συμμάχους σας, άλλωστε δεν έχετε και πολλούς

Tusk προς Trump: Σεβαστείτε τους συμμάχους σας, άλλωστε δεν έχετε και πολλούς
Να σταματήσει να επιπλήττει τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ για τα επίπεδα των στρατιωτικών επενδύσεων, κάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Να σταματήσει να επιπλήττει τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ για τα επίπεδα των στρατιωτικών επενδύσεων, κάλεσε σήμερα (10/7/2018) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Αγαπητή Αμερική, να εκτιμάτε τους συμμάχους σας, άλλωστε δεν έχετε και τόσους πολλούς», δήλωσε ο Tusk, μετά την υπογραφή ανακοίνωσης για τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.
«Θα ήθελα να απευθυνθώ απ' ευθείας στον πρόεδρο Trump, ο οποίος πάει καιρός τώρα που επικρίνει σχεδόν καθημερινά την Ευρώπη εξαιτίας, σύμφωνα με τον ίδιο, της ανεπαρκούς συνεισφοράς τους στις αμυντικές ικανότητες», δήλωσε.
«Η Αμερική δεν έχει και δεν θα έχει καλύτερο σύμμαχο από την Ευρώπη», η οποία «δαπανά σήμερα πολύ περισσότερα για την άμυνα απ' ό,τι η Ρωσία και όσα και η Κίνα», πρόσθεσε.
«Ελπίζω πως δεν αμφιβάλλετε ότι πρόκειται για μια επένδυση στην ασφάλειά μας, κάτι που δεν μπορεί να λεχθεί με την ίδια βεβαιότητα για τις ρωσικές και τις κινεζικές δαπάνες», κατέληξε ο Tusk.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης