Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,52% και τα 1.253 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά 2 εβδομάδων ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,52% και τα 1.253 δολ. ανά ουγγιά
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση του χρυσού θα συνεχιστεί, εν μέσω περιορισμένων μακροοικονομικών στοιχείων
Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη (10/7) η πτώση για τον χρυσό, ο οποίος απομακρύνεται από τα υψηλά δύο εβδομάδων, μετά την ανάκαμψη που σημειώνει τις τελευταίες ώρες το αμερικανικό δολάριο.
Ειδικότερα, περί τις 2:00 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,52% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.253 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,43% έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στα 111,31 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,32% στις 94,36 μονάδες.
Η αυξημένη ζήτηση προς το δολάριο έρχεται να δώσει τέλος σε μία περίοδο υποτονικής δραστηριότητας, ενώ αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που οι επενδυτές απομακρύνονται από εμπορεύματα που επηρεάζονται από το δολάριο, όπως είναι ο χρυσός.
Μετά τη σημερινή πτώση, το πολύτιμο μέταλλο απώλεσε τα κέρδη που είχε σημειώσει τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση του πολύτιμου μετάλλου θα συνεχιστεί, εν μέσω περιορισμένων μακροοικονομικών στοιχείων.
Πλέον οι αναλυτές εκτιμούν ότι το επίπεδο στήριξης διαμορφώνεται στα 1.247 δολ. ανά ουγγιά, ενώ σε περίπτωση που ο χρυσός καταγράψει περαιτέρω πτώση αναμένεται να δοκιμαστεί στη ζώνη των 1.241 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης