Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα εθνικιστικά κινήματα στην ΕΕ ισχυροποιούνται – Πρωτιά στην Ιταλία, 2η θέση στην Γερμανία, 3η θέση στην Ελλάδα

tags :
Τα εθνικιστικά κινήματα στην ΕΕ ισχυροποιούνται – Πρωτιά στην Ιταλία, 2η θέση στην Γερμανία, 3η θέση στην Ελλάδα
Η μετανάστευση στην Ευρώπη που ξεκίνησε από την Συρία και πλέον έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες απέδειξε ότι η πολιτική των ανοικτών συνόρων δεν επιβραβεύεται από τους λαούς της Ευρώπης.
Τα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη ισχυροποιούνται σε τέτοια κλίμακα όπου σε ηγέτιδες χώρες όπως η Γερμανία και Ιταλία καταλαμβάνουν την δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα.
Η λανθασμένη, διαιρεμένη πολιτική της Ευρώπης στο μεταναστευτικό έχει στρέψει μεγάλο μέρος των κοινωνιών στα εθνικιστικά κινήματα, που άλλοι τα χαρακτηρίζουν ακροδεξιά, αντιμεταναστευτικά, ξενοφοβικά ή λαϊκίστικα.
Η επιχειρηματολογία αυτή είναι παρωχημένη, τα εθνικιστικά κινήματα είναι τα μόνα που έχουν παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό πλάνο για την μετανάστευση.
Η κεντρική ιδέα της πολιτικής τους είναι ότι πρέπει να κλείσουν τα σύνορα, να δημιουργήσουν ένα τείχος ώστε να αποθαρρύνουν άλλους μετανάστες και ταυτόχρονα να δώσουν κίνητρα ώστε να παραμείνουν στις χώρες προέλευσης τους.
Η πολιτική των εθνικιστικών κινημάτων είναι σωστή γιατί σκοπός δεν είναι να δέχεται κάθε χώρα λαθρομετανάστες αλλά να βρει λύσεις ώστε να μην φεύγουν από τις πατρίδες τους οι άνθρωποι.
Η μετανάστευση στην Ευρώπη που ξεκίνησε από την Συρία και πλέον έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες απέδειξε ότι η πολιτική των ανοικτών συνόρων δεν επιβραβεύεται από τους λαούς της Ευρώπης.
Οι πολίτες της Ευρώπης δεν είναι κατά των λαών του κόσμου αλλά υπέρ ορθολογικών λύσεων.
Η Ευρώπη έκανε ένα στρατηγικό, ολέθριο λάθος, η πολιτική των ανοικτών συνόρων είναι καταστροφική γιατί δεν επιλύει το πρόβλημα.
Το πρόβλημα ξεκινάει από τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, η Νότια Ευρώπη έγινε ξέφραγο αμπέλι και ο Salvini στην Ιταλία ορθώς υποστηρίζει, ως εδώ τέλος από εδώ και πέρα.
Οι λαοί της Ευρώπης βλέπουν το αδιέξοδο, είναι λάθος να εξελίσσεται ένα δράμα στην Μεσόγειο με διάφορους λαθρομετανάστες να θέλουν να αποβιβαστούν στα ευρωπαϊκά – μεσογειακά παράλια.
Είναι ένας φαύλος κύκλος και το μήνυμα ελάτε στην Ευρώπη είναι μέγα λάθος οδηγεί σε αδιέξοδα όπως στην Γερμανία όπου η Merkel η Καγκελάριος έχει συνειδητοποιήσει ότι πολιτικά το μεταναστευτικό δεν θα της βγει.

Η αντίδραση των λαών της Ευρώπης στην μετανάστευση

Ένα εκπληκτικό κύμα υπέρ των εθνικιστικών κινημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη.
Στην Ιταλία η Lega North ο κύριος εκφραστής του εθνικισμού βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Στις δημοσκοπήσεις είναι εκρηκτική, εντυπωσιακή η άνοδος της Lega North πλέον έχει ξεπεράσει το 30%.
Η στρατηγική Salvini της Lega North να πει όχι στους μετανάστες βρήκε μεγάλη απήχηση στην Ιταλία, οι Ιταλοί βλέπουν στον Salvini ένα ηγέτη που λέει όχι στα λάθη της Ευρώπης.
Επίσης η πλειοψηφία των Ιταλών είναι ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής της Ιταλίας στο ευρώ καταρρίπτοντας ένα άλλο μύθο – προπαγάνδα.
Στην Γερμανία το εθνικιστικό AfD είναι πλέον δεύτερο κόμμα με ποσοστό 18% ενώ οι σοσιαλδημοκράτες είναι πλέον τρίτο κόμμα.
Έγκαιρα είχε προβλεφθεί ότι το AfD θα γίνει δεύτερο κόμμα και οι δημοσκοπήσεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτή την τάση.
Η κόντρα και το χάος με την γερμανική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό δίνει πολιτικούς πόντους στο AfD.



Στην Αυστρία το δεξιό – OVP που τάσσεται κατά της μετανάστευσης είναι πρώτο κόμμα σταθερά με 33%.
Στην Ουγγαρία το κόμμα του πρωθυπουργού Orban το Fidesz ΜΕ 48% έχει συντρίψει τον ανταγωνισμό.
Στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή ο εκπρόσωπος των εθνικιστικών κινημάτων βρίσκεται στην 3η θέση με ποσοστά περίπου στο 9% ίσως και υψηλότερα με αναγωγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης