Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Αναβαθμίζεται το βομβαρδιστικό Tu-22M3M - Θα εξοπλιστεί με 4 υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

tags :
Ρωσία: Αναβαθμίζεται το βομβαρδιστικό Tu-22M3M - Θα εξοπλιστεί με 4 υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal
Η σχετική αναβάθμιση θα επιτρέψει στο ρωσικό βομβαρδιστικό να γίνει πιο αποδοτικό σε πλήγματα στόχων που διαθέτους προηγμένα αμυντικά συστήματα
Σε αναβάθμιση του στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-22M3M αναμένεται να προχωρήσει η Ρωσία, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, προκειμένου το αεροσκάφως να μπορεί να μεταφέρει τέσσερις υπερηχτικούς πυραύλους Kinzhal.
Ειδικότερα, η σχετική αναβάθμιση θα επιτρέψει στο ρωσικό βομβαρδιστικό να γίνει πιο αποδοτικό σε πλήγματα στόχων που διαθέτους προηγμένα αμυντικά συστήματα, ενώ μέσω αυτής της κίνησης θα εξοικονομηθούν χρήματα, καθώς δε θα πραγματοποιηθεί κατασκευή νέου αεροσκάφους.
Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο απόστρατος ρώσος Πτέραρχος, Mikhail Oparin, δήλωσε ότι η προσθήκη των υπερηχτικών πυραύλων Kinzhal στο Tu-22M3M αποτελεί μία σημαντική μετατροπή του αεροσκάφους, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το βομβαρδιστικό «ταιριάζει απόλυτα» με τους υπερηχητικούς πυραύλους σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά μάζας και όγκου, ενώ θα αυξήσει τις ικανότητες της Ρωσικής Αεροπορίας και θα προσθέσει δύναμη σε αυτήν.
«Οι δοκιμές είναι παραίτητες προκειμένου να δούμε εάν το βομβαρδιστικό θα είναι σε θέση να επιταχύνει τον πύραυλο και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα», ανέφερε ο Oparin, προασθέτοντας ότι «ο πύραυλος προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα με την ικανότητά του να παραβιάζει τις αντιβαλλιστικές πυραυλικές άμυνες».
Όπως τονίζουν ρώσοι αξιωματούχοι, ο πύραυλος Kinzhal έχει εμβέλεια περίπου 1.200 ναυτικά μίλια και μπορεί να εξουδετερώσει τις περισσότερες ασπίδες αντιπυραυλικής άμυνας της Δύσης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης