Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Και οι Αμπελώνες Ναβαρίνο της COSTA NAVARINO στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

tags :
Και οι Αμπελώνες Ναβαρίνο της COSTA NAVARINO στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Και οι Αμπελώνες Ναβαρίνο της COSTA NAVARINO στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Το νέο Μέλος Αμπελώνες Ναβαρίνο του κορυφαίου Ελληνικού Τουριστικού Συγκροτήματος υποδέχθηκε η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η ένωση ελληνικών επιχειρήσεων για την ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου του Ελληνικού παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, επεκτείνοντας περαιτέρω το αριθμητικό της εκτόπισμα.
Έχοντας πιστοποιηθεί από τον φορέα της EUROCERT για την ελληνικότητα της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της, η εταιρεία με την ένταξή της στην ένωση θα συνεισφέρει στην αποστολή της Πρωτοβουλίας αποτελώντας το 43ο Μέλος της.
Οι βιολογικοί Αμπελώνες Ναβαρίνο της Costa Navarino, βρίσκονται στη Μεσσηνία και αναπτύσσονται σε έκταση 500 στρεμμάτων σε υψόμετρο μερικών εκατοντάδων μέτρων, προσανατολισμένοι δυτικά προς το Ιόνιο Πέλαγος.
Το υψόμετρο της περιοχής, η υγρασία, το κλίμα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα η διακύμανση της θερμοκρασίας μεταξύ πρωινού και νύχτας, συνθέτουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την παραγωγή σταφυλιών.
Οι Αμπελώνες Ναβαρίνο παράγουν ετικέτες οίνου και παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα από ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Syrah, το Chardonnay, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει μερικούς «πειραματικούς» αμπελώνες όπου θα δοκιμαστούν νέες ποικιλίες.
Η στρεμματική τους απόδοση είναι μικρή με ως επί το πλείστον μικρού μεγέθους, ομοιόμορφα σταφύλια, που περικλείουν πλούσια αρώματα και ώριμες τανίνες.
Τα σταφύλια στους Αμπελώνες Ναβαρίνο συλλέγονται με το χέρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να εξασφαλίζεται η χαμηλή θερμοκρασία και μεταφέρονται προσεκτικά  χωρίς να συνθλίβονται.
Στο οινοποιείο πιέζονται απαλά αποδίδοντας ερυθρούς, λευκούς και ροζέ οίνους, που αργότερα εμφιαλώνονται και αποθηκεύονται στα κελάρια της Costa Navarino.
Η εταιρεία παράγει πολλές διαφορετικές σειρές κρασιών, συμπεριλαμβανομένης της σειράς "1827", στην οποία συγκαταλέγονται ένας λευκός οίνος που συνδυάζει την ποικιλία Chardonnay με τον Ροδίτη Αλεπού, ένας ερυθρός Cabernet Sauvignon και ένας  Rosé Syrah. Η σειρά KOTYLE αποτελείται από έναν λευκό οίνο ποικιλίας Chardonnay που ωριμάζει σε ένα βαρέλι για τέσσερις έως πέντε μήνες και έναν ερυθρό οίνο ποικιλίας  Cabernet Sauvignon που ωριμάζει σε βαρέλι για 18 μήνες.
Παράλληλα, οι Αμπελώνες Ναβαρίνο δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή ελληνικού,  παραδοσιακού αποστάγματος, του τσίπουρου, από τις ποικιλίες Ugni blanc και Ροδίτη Αλεπού, μέρος του οποίου ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια και αποδίδει την παλαιωμένη εκδοχή του αποστάγματος.
Ακόμα, εκτός από την παραγωγή κρασιού, η εταιρεία προσφέρει μια σειρά από σεμινάρια για την ιστορία του Μεσσηνιακού και του Ελληνικού κρασιού και παρέχει στους επισκέπτες της Costa Navarino, την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παραδοσιακή συγκομιδή κρασιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης