Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για την InAccel από την Marathon Venture Capital

tags :
Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για την InAccel από την Marathon Venture Capital
Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για την InAccel από την Marathon Venture Capital
Με 500.000 ευρώ χρηματοδότησε η Marathon Venture Capital τον πρώτο κύκλο δραστηριοτήτων της νεοφυούς επιχείρησης InAccel, για την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων πληροφορικής.
Πιο συγκεκριμένα, η InAccel αναπτύσσει επιταχυντές υλικού σε μορφή IP cores για την αύξηση της απόδοσης των προγραμμάτων πληροφορικής και ειδικών προγραμμάτων που είναι υπολογιστικά χρονοβόρα και τρέχουν σε συστήματα υπολογιστικού νέφους (cloud computing applications).
Η εταιρία διαθέτει επιταχυντές για ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων και για συστήματα μηχανικής μάθησης.
Επίσης, είναι η πρώτη εταιρεία στη διεθνή αγορά που διαθέτει επιταχυντές FPGAs μέσω της Amazon Web Services.
H InAccel υπήρξε από τις πρώτες εταιρείες που έλαβαν υπηρεσίες εξατομικευμένης συμβουλευτικής και αποφοίτησαν από τον πρώτο κύκλο της θερμοκοιτίδας Ιnvent ICT, , ενώ αποτέλεσε μέλος των αποστολών του προγράμματος που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση - συνέδριο GSMΑ Mobile World Congress 2018 στη Βαρκελώνη και στο διεθνές event τεχνολογίας Arch Summit 2018 στο Λουξεμβούργο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο στάδιο του προγράμματος INVENT ΙCT, οι εταιρείες που αποφοίτησαν, προχώρησαν σε παρουσίαση των δραστηριοτήτων τους σε επενδυτικές εταιρείες για την άντληση κεφαλαίων και στήριξης των καινοτόμων δραστηριοτήτων τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η InAccel άντλησε τον πρώτο κύκλο χρηματοδότησης ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις και από τις υπόλοιπες νεοφυείς επιχειρήσεις που παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στο πλαίσιο του α κύκλου της INVENT ICT. 
Σήμερα, το Invent ICΤ διανύει το δεύτερο κύκλο στο πρόγραμμα εκκίνησης νεοφυών επιχειρήσεων, ο οποίος ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 και εξετάζει την ένταξη 45 προτάσεων νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο της τεχνολογίας.   
Το πρόγραμμα INVENT ICT είναι μία πρωτοβουλία του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers,  το οποίο σχεδίασαν και υλοποιούν με την αρωγή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, με στόχο την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων & βιώσιμων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης