Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» στη Βρετανία - Οριακά υψηλότερα ο FTSE 100

Ήπια κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το «βλέμμα» στη Βρετανία - Οριακά υψηλότερα ο FTSE 100
Με ήπια κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στην πολιτική κρίση που ξέσπασε στη Βρετανία
Με ήπια κέρδη έκλεισαν σήμερα (10/7/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στην πολιτική κρίση που ξέσπασε στη Βρετανία, μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις σημαντικών μελών της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Brexit και Εξωτερικών, David Davis και Boris Johnson αντίστοιχα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,43% υψηλότερα, στις 386,25 μονάδες.


Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05% στις 7.692,04 μονάδες.


Στη Βρετανία έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα από προχθές, με την Theresa May να προειδοποιεί τους «σκληρούς» του Brexit ότι τα διχασμένα κόμματα δεν κερδίζουν εκλογές και ότι ανοίγουν τον δρόμο στους Εργατικούς του Jeremy Corbyn.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 12.609,85 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,67% στις 5.434,36 μονάδες.



Στο μακροοικονομικό μέτωπο, πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τα στοιχεία να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018, όταν και είχε υποχωρήσει κατά 0,5%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί άνοδος 0,6%.
Στη Γερμανία, περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να καταγράψει το επενδυτικό κλίμα τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου ZWE, λόγω των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στις -24,7 μονάδες, από -16,1 μονάδων τον Ιούνιο, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η πτώση του δείκτη να περιοριστεί στις -18 μονάδες.
Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 22.057,30 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημείωσε απώλειες 0,38% στις 9.889,30 μονάδες.
Ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέγραψε σημαντικά κέρδη 1,4%, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων συνέχισαν την ανοδική πορεία των προηγούμενων ημερών, με την Tullow Oil και την Lundin Petroleum να ενισχύονται κατά 1,9% και 2,2% αντίστοιχα.
Παράλληλα, οι αναβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης έδωσαν ώθηση στις μετοχές της Airbus και της Hugo Boss, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 4% και 3,4% αντίστοιχα.
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το «βλέμμα» τους στις εξελίξεις που αφορούν τη Βρετανία, μετά την παραίτηση του Jonhson από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, με τον ίδιο να επικαλείται διαφορές με την βρετανίδα πρωθυπουργό ως προς το σχέδιο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης