Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: To Brexit θα είναι ήπιο και ομαλό - Ανυπομονώ για τη συνάντηση με τον Trump

May: To Brexit θα είναι ήπιο και ομαλό - Ανυπομονώ για τη συνάντηση με τον Trump
Υπάρχουν πολλά για να συζητήσουμε με τον Trump, δήλωσε η May, προσθέτοντας ότι μεταξύ των θεμάτων συζήτησης θα είναι η άμυνα και η ασφάλεια, καθώς και το εμπόριο
Τη διαβεβαίωση ότι το Brexit θα είναι ήπιο και ομαλό, έδωσε σήμερα (10/7/2018) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα εν μέσω της πολιτικής κρίσης, μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις σημαντικών μελών της κυβέρνησής της, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Brexit και Εξωτερικών, David Davis και Boris Johnson αντίστοιχα.
Η May επεσήμανε ότι οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ δεν είναι εύκολες, εκφράζοντας, ωστόσο, την ικανοποίησή της, ενώ τόνισε ότι η πρόταση για το Brexit παραμένει πιστή στην ψήφο του βρετανικού λαού.
Παράλληλα, αναφερθείσα στην επικείμενη συνάντησή της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι προσβλέπει σε θετικές συνομιλίες.
«Ανυπομονώ να δω τον πρόεδρο Trump...
Υπάρχουν πολλά για να συζητήσουμε», δήλωσε η May, προσθέτοντας ότι η άμυνα και η ασφάλεια καθώς και το εμπόριο θα είναι μεταξύ των θεμάτων συζήτησης.
«Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω του ζητήματος των εμπορικών δασμών...
Θα μιλήσουμε θετικά για το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί στο πλαίσιο της ιδιαίτερης σχέσης μας», πρόσθεσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η ίδια απέφυγε να απαντήσει άμεσα σε μια ερώτηση σχετικά με δήλωση που έκανε νωρίτερα ο Trump σχετικά με τη φιλία του με τον Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης