Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Οι κινεζικοί δασμοί έχουν κύριο στόχο τους… ψηφοφόρους του Trump

Moody’s: Οι κινεζικοί δασμοί έχουν κύριο στόχο τους… ψηφοφόρους του Trump
ΕΕ και Κίνα έχουν ως στόχο και να αποσταθεροποιήσουν τη βάση ψηφοφόρων του Trump
Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά οι δασμοί που επέβαλε η Κίνα στις ΗΠΑ, ως απάντηση στους αντίστοιχους αμερικανικούς, έχουν ως θύματα περιοχές των ΗΠΑ στις οποίες ο Donald Trump κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Αυτό αποκαλύπτει σε ανάλυσής του ο οίκος Moody’s, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τόσο η Κίνα όσο και η ΕΕ με τις «απαντήσεις» τους εφαρμόζουν και ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της βάσης ψηφοφόρων του Trump.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018.07.09moodys.JPG?itok=_ny4B9xc

Προκειμένου να αποδείξει την εκτίμησή του ο οίκος τονίζει ότι οι κινεζικοί δασμοί θα πλήξουν στο 20% τις περιοχές που ψήφισαν Trump, οι οποίες έχουν συνολικό πληθυσμό οκτώ εκατ. ανθρώπων.
Ο Moody’s υποστηρίζει ότι σε αυτές τις περιοχές θα επηρεαστούν βιομηχανίες που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 25% του  ΑΕΠ τους.
Βεβαίως, οι αρνητικές επιπτώσεις σε ορισμένες από αυτές τις βιομηχανίες θα μπορούσαν να μετριαστούν από τους αντίστοιχους αμερικανικούς δασμούς για τα κινεζικά προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιστάθμιση των ζημιών.
Αντίστοιχα μόνο το 3% των περιοχών που ψήφισαν Hillary Clinton θα επηρεαστούν από τους κινεζικούς δασμούς.
«Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο βρίσκονται στις μεσοδυτικές πολιτείες», εκτιμά ο Mark Zandi, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's Analytics.
Ο Trump ισχυρίστηκε ότι η Κίνα έχει ασκήσει αθέμιτες εμπορικές πρακτικές εδώ και δεκαετίες και ότι πρέπει να τις φέρει στο φως, ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.
Υπενθυμίζουμε τι είναι οι βιομηχανίες που επηρεάζονται από τους δασμούς των ΗΠΑ και της Κίνας
 
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018.07.09tariffs.JPG?itok=yrIRiJPH

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης