Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Τ. Erdogan επισκέπτεται το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου - Συνομιλίες με Akinci - Γιατί «έσπασε» την παράδοση 37 ετών

Ο Τ. Erdogan επισκέπτεται το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου - Συνομιλίες με Akinci - Γιατί «έσπασε» την παράδοση 37 ετών
Ο Τ. Erdogan επισκέπτεται το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου - Συνομιλίεε με Akinci - Γιατί  « έσπασε» την παράδοση 37 ετών
Ο Τούρκος Πρόεδρος T. Erdogan έφθασε το βράδυ (10/7) στην κατεχόμενη Κύπρο, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη επίσκεψη από Τούρκους προέδρους στο ψευδοκράτος μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Πάντως ο Erdogan έσπασε την παράδοση 37 ετών σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε πρόεδρος της Τουρκίας, μετά την ορκωμοσία του, πραγματοποιούσε την πρώτη του επίσκεψη στα κατεχόμενα.
Ο Erdogan έφθασε στην Κύπρο προερχόμενος από το Αζερμπαϊτζάν, όπου είχε μεταβεί για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό.
Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε και διατυπώθηκαν εικασίες ότι ενδεχομένως ο Erdogan να είναι δυσαρεστημένος από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες για την επίσκεψή του.
Ο Erdogan έφθασε με καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μετατεθεί χρονικά η επίσημη υποδοχή του κατά 40 λεπτά, όπως και οι συνομιλίες του.
Ύστερα από κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη M. Akinci, άρχισαν στις 9.15 μ.μ. διευρυμένες συνομιλίες για το Κυπριακό, παρουσία των ηγετών των τεσσάρων κομμάτων που μετέχουν στη «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα .
Πάντως, ο Erdogan δεν εγκαινίασε το τεράστιο τέμενος στη Μια Μηλιά έξω από τη Λευκωσία συνολικού εμβαδού 37.000 τετραγωνικών μέτρων, που μπορεί να δεχθεί 6.000 πιστούς για προσευχή.
Ο λόγος για την ακύρωση των εγκαινίων του τεμένους από τον Erdogan δεν έχει γίνει γνωστός.
Στους δρόμους από τους οποίους πέρασε ο Erdogan λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας με εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες να φρουρούν κάθε σημείο.
Υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας, "σημαίες" της λεγόμενης «ΤΔΒΚ», τα εμβλήματα του κόμματος ΑΚΡ και φωτογραφίες του.
Η αναχώρηση του Erdogan είναι προγραμματισμένη για τις 11 μ.μ. ή και αργότερα, ανάλογα με τη διάρκεια των συνομιλιών του.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης