Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εμπλοκή σε τρομοκρατία των δύο Airbus της παλιάς Ολυμπιακής που πουλήθηκαν το 2016

tags :
Εμπλοκή σε τρομοκρατία των δύο Airbus της παλιάς Ολυμπιακής που πουλήθηκαν το 2016
Το απίστευτο θρίλερ και η έρευνα της αμερικάνικης κυβέρνησης
Μπορεί τα δύο αεροσκάφη  Airbus A340-300 της παλιάς Ολυμπιακής να είχαν γίνει σήριαλ από το γεγονός ότι επί αρκετά έτη ήταν σταθμευμένα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και κόστιζε η στάθμευσή τους πάνω από 1 εκατ. ευρώ το χρόνο και πώλησή της αποτέλεσε μεγάλη είδηση αλλά το σήριαλ συνεχίζεται καθώς οι αμερικανικές αρχές διερευνούν τη διαδρομή τους ώστε να καταλήξουν σε χέρια Ιρανών και συγκεκριμένα στην Mahan Air ιδιωτική αεροπορική εταιρία που κατά τις ΗΠΑ θεωρείται ως ύποπτη εμπλοκής σε τρομοκρατία με μεταφορά όπλων στη Συρία.
Η συναλλαγή πώλησης από πλευράς ελληνικού δημοσίου έγινε το 2016 καθώς μετά από διαγωνιστική διαδικασία πλειοδότης είχε ανακηρυχθεί η εταιρία Turboshaft FZE.
Όπως τότε είχαν πληροφορηθεί τα ελληνικά ΜΜΕ το ένα αεροπλάνο μάλλον θα συνέχιζε να πετά από το Καζακστάν και το άλλο από το Μehrabad στο Ιράν.
Οι Αμερικάνικες αρχές όμως διαπίστωσαν ότι και τα δύο αεροσκάφη  πέταξαν προς την Τεχεράνη στις αρχές του 2017 έχοντας ψεύτικες εγγραφές Καζακστάν.
Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί ότι τα αεροσκάφη αγοράστηκαν από την Mahan Air του Ιράν αφού για ελάχιστο διάστημα είχαν καταχωρηθεί στο Καζακστάν και μάλιστα ενώ βρίσκονταν ακόμα στην Ελλάδα.
Μάλιστα το ένα εκ των δύο αεροσκαφών έως την αναχώρηση από την Ελλάδα εμφανίζεται να έχει αγοραστεί από Καζάκικη αεροπορική εταιρία η οποία όμως δεν είχε άδεια για να πετά με τέτοιου μεγέθους αεροσκάφη.
Ποια όμως είναι η Turboshaft FZE;
Πρόκειται για εταιρία που ιδρύθηκε το 2011 και το αντικείμενό της εμφανίζεται να είναι η εμπορία ανταλλακτικών αεροσκαφών και η έδρα της Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης