Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παρέμβαση ΤΧΣ για την έκλογη CEO στην Εθνική - Αναμένει σαφή περιγραφή της διαδικασίας

tags :
Παρέμβαση ΤΧΣ για την έκλογη CEO στην Εθνική - Αναμένει σαφή περιγραφή της διαδικασίας
Στις 13 Ιουλίου 2018 συνεδριάζει το Nomination Committee της Εθνικής για να προτείνει το νέο διευθύνοντα σύμβουλο
Παρέμβαση για την εκλογή του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα πραγματοποίησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ελέγχει το 40% της τράπεζας.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ζητά σαφή περιγραφή της διαδικασίας και των μέχρι τώρα ενεργειών της Επιτροπής Αξιολόγησης (Nomination Committee).
Η παρέμβαση του ΤΧΣ θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας σε αυτή τη χρονική στιγμή γιατί στις 13 Ιουλίου 2018 συνεδριάζει το Nomination Committee για να προτείνει το νέο διευθύνοντα σύμβουλο.
Σημειώνεται ότι το ΤΧΣ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου, για να εγκρίνει το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας.
Η μετάφραση της παρέμβασης αυτής είναι η εξής:
Το ΤΧΣ στέλνει, ως βασικός μέτοχος της Εθνικής, στέλνει ένα μήνυμα στο διοικητικό συμβούλιο για το ποιος έχει το τελευταίο ρόλο στις κρίσιμες αποφάσεις για τη διοίκησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΧΣ:

To TXΣ παρακολουθεί στενά τη διαδικασία εκλογής του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον θεσμικό του ρόλο και όπως αυτός ορίζεται από τον νόμο.
Το Ταμείο αναμένει από την Επιτροπή Αξιολόγησης (Nomination Committee) μια σαφή περιγραφή της διαδικασίας και των μέχρι τώρα ενεργειών της. 
Επίσης, βάσει των πληροφοριών αυτών που θα εξεταστούν ενδελεχώς, τα  διοικητικά όργανα του ΤΧΣ θα συμβουλεύσουν αναλόγως τον εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης