Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι απειλές των ΗΠΑ αποτελούν τυπικές πρακτικές εκφοβισμού - Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας

ΥΠΕΞ Κίνας: Οι απειλές των ΗΠΑ αποτελούν τυπικές πρακτικές εκφοβισμού - Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι πρόκειται για μία «μάχη μεταξύ του προστατευτισμού και του ελεύθερου εμπορίου»
Ως «τυπικές πρακτικές εκφοβισμού» χαρακτήρησε η Κίνα τις νέες απειλές των ΗΠΑ για επιβολή επιπρόσθετων δασμών, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εφόσον τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (11/7) το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, οι απειλές της Ουάσιγκτον αποτελούν «τυπικές πρακτικές εκφοβισμού», ενώ πρόσθεσε ότι το Πεκίνο χρειάστηκε να περάσει στην αντεπίθεση προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά της.
«Πρόκειται για μία μάχη μεταξύ του μονομερούς και της πολυμέρειας, του προστατευστισμού και του ελεύθερου εμπορίου, της δύναμης και των κανόνων», ήταν το χαρκακτηριστικό σχόλιο της εκπροσώπου του κινεζικού ΥΠΕΞ, Hua Chunying, κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης.
Το Πεκίνο δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα απέναντι στην Ουάσιγκτον, μεταξύ των οποίως θα περιλαμβάνονται και ορισμένα «ποιοτικά μέτρα», τα οποία αρκετές αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα φοβούνται ότι μπορεί να σημαίνουν από αυξημένες επιθεωρήσεις έως και καθυστερήσεις στις εγκρίσεις επενδύσεων.
Παράλληλα, ο οικονομολόγος της ING στο Χονγκ Κονγκ, Iris Pang, πρόσθεσε ότι τα νέα μέτρα της Κίνας θα μπορούσαν να αφορούν ακόμα και περιορισμούς στις επισκέψεις κινέζων τουριστών στις ΗΠΑ, οι οποίες αποφέρουν στις ΗΠΑ κέρδη δεκάδων δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης