Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο κλάδος υπηρεσιών πρέπει να μπορεί να αποκλίνει από την ΕΕ μετά το Brexit

Βρετανία: Ο κλάδος υπηρεσιών πρέπει να μπορεί να αποκλίνει από την ΕΕ μετά το Brexit
Η τεράστια βιομηχανία υπηρεσιών της Βρετανίας πρέπει να είναι σε θέση να αποκλίνει από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, δήλωσε ο υπουργός προεδρίας του υπουργικού συμβουλίου
Η τεράστια βιομηχανία υπηρεσιών της Βρετανίας πρέπει να είναι σε θέση να αποκλίνει από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, επειδή υπάρχει κίνδυνος «ανεπιθύμητων μέτρων» που ενδέχεται να υπονομεύσουν τον κλάδο, δήλωσε σήμερα (11/7/2018) ο υπουργός προεδρίας του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου, David Lidington.
«Ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε να αντιμετωπίζουμε τις υπηρεσίες διαφορετικά είναι επειδή στις υπηρεσίες η ρυθμιστική ευελιξία έχει μεγαλύτερη σημασία τόσο για τις τρέχουσες όσο και για τις μελλοντικές εμπορικές ευκαιρίες», δήλωσε ο Lidington στο κοινοβούλιο.
«Ενώ το κεκτημένο της ΕΕ για τα αγαθά ήταν σταθερό για περίπου 30 χρόνια, δεν ίσχυε το ίδιο για τις υπηρεσίες και ο κίνδυνος εισαγωγής ανεπιθύμητων μέτρων της ΕΕ μέσω του κεκτημένου στον τομέα των υπηρεσιών είναι πολύ μεγαλύτερος», συνέχισε ο ίδιος.
Παράλληλα, αναφερθείς στην επικείμενη επίσκεψη του Donald Trump στη Βρετανία, ο Lidington δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος πρέπει να είναι τύχει καλής υποδοχής, λόγω της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας.
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι θα διαδηλώσουν κατά του Trump κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης