Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

RG Challenge18 - Οι νικήτριες start-up

tags :
RG Challenge18 - Οι νικήτριες start-up
RG Challenge18 - Οι νικήτριες start-up
Με την ολοκλήρωση του τελικού διαγωνισμού Dragons’ Den (final pitch event), που έλαβε χώρα στο εντυπωσιακό CCT Venue στο Canary Wharf του Λονδίνου στις 6 Ιουλίου 2018, το Reload Greece ανακοίνωσε τις νικήτριες start-up. 14 συμμετέχουσες  ομάδες ολοκλήρωσαν ένα εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης (accelerator), όπου εργάστηκαν πάνω στα επιχειρηματικά σχέδια και τις παρουσιάσεις τους έχοντας υποστήριξη από 40 και πλέον μέντορες και ειδικούς διεθνούς φήμης, ήταν πλέον έτοιμες να διαγωνισθούν.
Όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, οι οποίες έχουν δεσμούς με την Ελλάδα, έκαναν την παρουσίασή τους μπροστά στην κριτική επιτροπή και ένα διεθνές κοινό από επιχειρηματίες, μέντορες, στελέχη επιχειρήσεων και μέλη της ελληνικής διασποράς.
Η start-up που κέρδισε το Βραβείο των Κριτών επιλέχθηκε από τρεις κριτές-επενδυτές και παράλληλα το κοινό είχε την ευκαιρία να επιλέξει την αγαπημένη του ομάδα.
Λόγω της πληθώρας καινοτόμων ιδεών, εξαιρετικών παρουσιάσεων και στοιχείων που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κάθε εταιρεία θα έχει θετική επίδραση στην Ελλάδα, οι κριτές (Paul Rous, Venture Partner στην Blackfinch Ventures, Βασιλική Πέτρου, Executive Vice President στη Unilever Prestige και Mark Hutchinson, Global Client Service Partner στην Ernst & Young) αντιμετώπισαν την ευχάριστη δυσκολία επιλογής μίας μόνον νικήτριας ομάδας.

Ο νικητής του «Βραβείου των Κριτών» του RG Challenge18

Η Entomics ανακηρύχθηκε νικήτρια ομάδα, η οποία ασχολείται με την τεχνολογία επεξεργασίας αποβλήτων: μέσω μιας μεθόδου βιομετατροπής που περιλαμβάνει χρήση εντόμων, τα βιολογικά απόβλητα γίνονται ζωοτροφή υψηλής αξίας. Η καινοτόμος αυτή εταιρεία επιλύει αποτελεσματικά δύο μεγάλα αλληλένδετα προβλήματα: τα απορρίμματα τροφίμων και την παραγωγή τροφής.
Η Entomics χρησιμοποιώντας την παραπάνω τεχνολογία έχει δημιουργήσει μια αυτόνομη λύση, με καλή σχέση ποιότητας-κόστους και δυνατότητα κλιμάκωσης, η οποία μετατρέπει τα βιολογικά απόβλητα σε ζωοτροφή.
Στα μελλοντικά τους σχέδια περιλαμβάνεται η μεταφορά των εγκαταστάσεών τους στην Ελλάδα. Η δυναμική αυτή start-up κέρδισε 5.000 λίρες σε μετρητά (ευγενική χορηγία της Charge Ventures, συνεργάτη του Reload Greece), έξι μήνες δωρεάν φιλοξενίας στο Central Working (co-working space στο Λονδίνο) για τρία άτομα και τρεις συμβουλευτικές συναντήσεις με τη νομική εταιρεία Joelson.
Μιλήσαμε στο Φώτη Φωτιάδη, CEO της Entomics, μετά την απονομή του βραβείου και μας είπε: «Το RG Challenge ήταν μια πραγματικά καταπληκτική εμπειρία. Απολαύσαμε την παραμονή μας κάνοντας καινούργιες γνωριμίες και δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό.
Όλοι οι μέντορες βοήθησαν πολύ στην εξέλιξή μας και απολαύσαμε τη συνεργασία μας με άλλες start-up και την ευκαιρία να μοιραστούμε εμπειρίες και να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον. Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί θα μας οδηγήσει σε επαφές με επενδυτές και παράλληλα θα ωφεληθούμε από την υποστήριξη του Reload Greece. Η εξαιρετική δράση του Reload Greece είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεται η ελληνική νεολαία.»
Το κοινό επέλεξε την επιχείρηση που εκτίμησε περισσότερο και την απονομή του σχετικού βραβείου  έκανε ο Γιώργος Καλλίγερος (Pushme), νικητής του ίδιου βραβείου «βραβείο κοινού» της περσινής διοργάνωσης.

Ο νικητής του «Βραβείου του Κοινού» του RG Challenge18

Η Robotiles δημιούργησε ένα παιχνίδι με το οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να προγραμματίζουν. Παίζοντας με ένα καινοτόμο παιχνίδι-ρομπότ, τα παιδιά χειρίζονται υλικά συναρμολόγησης και αλληλεπιδρούν με ένα γραφικό περιβάλλον αναπτύσσοντας μαθηματική και υπολογιστική σκέψη (computational thinking).
Έτσι αποκτούν την απαραίτητη δεξιότητα του προγραμματισμού ευκολότερα και γρηγορότερα από ότι με ένα συμβατικό περιβάλλον εκμάθησης βασισμένο στο διαδίκτυο. Στα σχέδια της Robotiles είναι επίσης η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα για εξειδικευμένο προσωπικό. Κέρδισαν μια εβδομάδα φιλοξενίας και υποστήριξης (incubation) στα γραφεία της Glispa (πρώην Avocarrot) στην Ελλάδα και τρεις συμβουλευτικές συναντήσεις με τη νομική εταιρεία Joelson.
Μετά την απονομή του «βραβείου κοινού» στο RG Challenge18, ο CEO της Robotiles Θεοδόσιος Σαπουνίδης (ο οποίος έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις για το έργο του πάνω στον απτό προγραμματισμό) μας είπε: «Το RG Challenge ήταν εξαιρετικό.
Ήταν ένα ταξίδι. Γνωρίσαμε καταπληκτικούς ανθρώπους με τους οποίους δημιουργήσαμε στενούς δεσμούς και πήραμε δύναμη για να συνεχίσουμε. Κάθε start-up πρέπει να ζήσει αυτή την εμπειρία.»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Μιχάλης Σωτηράκος, διευθυντής προγράμματος του RG Challenge18, είπε: «Αυτή τη χρόνια είχαμε πολλές εξαιρετικές ιδέες και ταυτόχρονα οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν πιο ώριμες. Μέσα σε 11 ημέρες οι ομάδες εξελίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό και εργάστηκαν σκληρά. Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί τους και είμαι σίγουρος ότι θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.»
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα επιτάχυνσης (accelerator programme) – https://www.reloadgreece.com/rgc18/

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης