Κυβερνητικές πηγές: Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη επιδεινώνεται

Κυβερνητικές πηγές: Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη επιδεινώνεται
Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν με καυστικό τρόπο τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
Με καυστικό τρόπο σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικα με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
«Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως επιδεινώνεται.
Αφού έβγαλε ψεύτες τους θεσμούς για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τα σενάρια περί δήθεν τέταρτου μνημονίου, τώρα καταπιάνεται και με τον γγ του ΝΑΤΟ.
Του θυμίζουμε λοιπόν ότι ο κ. Stoltenberg έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ είναι η «πλήρης επικύρωση της συμφωνίας» με την πΓΔΜ, δηλαδή η θετική ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος και της συνταγματικής αναθεώρησης», το δηκτικό τους σχόλιο.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν «Επομένως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει: ή και ο κ. Stoltenberg είναι ψεύτης ή η Ελλάδα δεν παραδίδει κανένα απολύτως διαπραγματευτικό όπλο και ο ψεύτης είναι ο ίδιος.
Όσο για το διαρκές ψέμα του περί αναγνώρισης «εθνότητας», ο Πρωθυπουργός προ ημερών τον κάλεσε να κοιτάξει την ταυτότητά του για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.
Άλλο ιθαγένεια και άλλο εθνότητα.
Τόσο δύσκολο είναι για το καλύτερο βιογραφικό της χώρας;».

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος «παραδίδουν» στο ΝΑΤΟ την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών

«Πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αναγνώρισαν στα Σκόπια την υποτιθέμενη Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.
Αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση - και μπορώ να πω την κατακραυγή των πολιτών», ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τη σημερινή σύνοδο του ΝΑΤΟ.
«Δώσαμε τότε μάχη στη Βουλή, για να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε - και μάλιστα σύντομα.
Σήμερα στις Βρυξέλλες, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών.
Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν.
Σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS