Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων εν μέσω των εμπορικών ανησυχιών - Στο 2,85% το 10ετές

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων εν μέσω των εμπορικών ανησυχιών - Στο 2,85% το 10ετές
Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, καθώς η νέα κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στρέφει τους επενδυτές στα ασφαλέστερα καταφύγια
Πτωτικά κινούνται σήμερα (11/7/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, καθώς η νέα κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στρέφει τους επενδυτές στα ασφαλέστερα καταφύγια.
Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, οι νέες δασμοί της τάξεως του 10% δεν θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, αλλά θα υποβληθούν σε διαδικασία επανεξέτασης διάρκειας δύο μηνών, ενώ στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται καταναλωτικά είδη όπως ρούχα, τηλεοπτικά εξαρτήματα και ψυγεία, καθώς και προϊόντα τεχνολογίας.
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαρακτήρισε απαράδεκτους τους νέους δασμούς και διεμήνυσε ότι το Πεκίνο θα είναι αναγκασμένο να ανταποδώσει αυτό το τιμωρητικό μέτρο από μέρους της Ουάσινγκτον.
Σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου έκανε λόγο περί νέων «εντελώς απαράδεκτων» αμερικανικών απειλών και εκτίμησε πως η «παράλογη» συμπεριφορά της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump θα βλάψει «την Κίνα, τον κόσμο, αλλά και τις ίδιες» τις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις νέες απειλές των ΗΠΑ ως «τυπικές πρακτικές εκφοβισμού», τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εφόσον τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα της Ουάσιγκτον.
Περί τις 17:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση κατά 1,7 μονάδες βάσης στο 2,85%.


Η απόδοση του 2ετούς σημειώνει πτώση 0,8 μ.β. στο 2,58%, μία ημέρα αφότου κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 13 Ιουνίου, ενώ του 30ετούς υποχωρεί κατά 1,8 μ.β. στο 2,95%.
Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχονται οι δείκτες της Wall Street, με τις εμπορικές ανησυχίες να επισκιάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα.
Ειδικότερα, περί τις 17:15, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,7% στις 24.746 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,5% στις 2.780 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινούνταν κατά 0,4% χαμηλότερα στις 7.727 μονάδες.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ελαφρώς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ήταν η αύξηση στις τιμές παραγωγού των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2018, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους σε υπηρεσίες και οχήματα, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 6,5 ετών.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) αυξήθηκε κατά 0,3% τον Ιούνιο, μετά από αύξηση 0,5% τον Μάιο.
Στους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2011, έναντι αύξησης 3,1% του Μαΐου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να αυξηθεί κατά 0,2% σε μηνιαία και κατά 3,2% σε ετήσια βάση.
Την ίδια ώρα, εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,3%, έναντι αύξησης 0,1% του προηγούμενου μήνα.
Σε ετήσια βάση, ο δομικός PPI ενισχύθηκε κατά 2,7%, από 2,6% τον Μάιο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης