Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές, λόγω εμπορικών ανησυχιών - Πτώση -1,53% για DAX

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές, λόγω εμπορικών ανησυχιών - Πτώση -1,53% για DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 1,26% χαμηλότερα, στις 381,40 μονάδες
Με βαριές απώλειες έκλεισαν σήμερα (11/7/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά τη νέα κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς η κυβέρνηση Trump εξετάζει την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 1,26% χαμηλότερα, στις 381,40 μονάδες.


Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε βουτιά 1,53% στις 12.417,13 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 1,30% στις 7.591,96 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διολίσθησε κατά 1,48% στις 5.353,93 μονάδες.




Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 1,58% στις 21.708,06 μονάδες, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Luigi di Maio, ότι δεν υπάρχει Plan B για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 1,57% στις 9.733,60 μονάδες.
Οι μετοχές πρώτων υλών κατέγραψαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, με απώλειες 3,3%, με τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποχωρεί κατά 2,3%.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Lagardere σημείωσε άνοδο 2,5%, καθώς η Goldman Sachs την αναβάθμισε σε «buy».
Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, οι νέες δασμοί της τάξεως του 10% δεν θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, αλλά θα υποβληθούν σε διαδικασία επανεξέτασης διάρκειας δύο μηνών, ενώ στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται καταναλωτικά είδη όπως ρούχα, τηλεοπτικά εξαρτήματα και ψυγεία, καθώς και προϊόντα τεχνολογίας.
Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας χαρακτήρισε απαράδεκτους τους νέους δασμούς και διεμήνυσε ότι το Πεκίνο θα είναι αναγκασμένο να ανταποδώσει αυτό το τιμωρητικό μέτρο από μέρους της Ουάσινγκτον.
Σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου έκανε λόγο περί νέων «εντελώς απαράδεκτων» αμερικανικών απειλών και εκτίμησε πως η «παράλογη» συμπεριφορά της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump θα βλάψει «την Κίνα, τον κόσμο, αλλά και τις ίδιες» τις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις νέες απειλές των ΗΠΑ ως «τυπικές πρακτικές εκφοβισμού», τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εφόσον τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα της Ουάσιγκτον.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα και στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με την προσοχή να επικεντρώνεται στην στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
O αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε και σήμερα σφοδρή επίθεση στη Γερμανία, κάνοντας λόγο για υπερβολική επιρροή της Μόσχας στο Βερολίνο.
Στην ατζέντα της Συνόδου κυριαρχεί η κατανομή των αμυντικών δαπανών, η ενίσχυση της νατοϊκής άμυνας και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης