Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Invesco: Τα 35% των κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων ετοιμάζεται να εγκαταλείψουν τις μετοχές

Invesco: Τα 35% των κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων ετοιμάζεται να εγκαταλείψουν τις μετοχές
Οι επενδυτές φοβούνται τον εμπορικό πόλεμο αλλά και τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις
Καθώς οι ελπίδες και τα όνειρα για το τέλος του εμπορικού πολέμου σβήνουν, τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια προετοιμάζονται για μία απειλητική καταιγίδα που μπορεί να πλήξει τις αγορές.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-07-11_6-00-10.jpg?itok=3ueLhE8s

Και πέραν από δύο ή τρεις μετοχές υψηλής τεχνολογίας, η αμερικανική αγορά δεν έχει ακόμη «ξεσπάσει»….

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-07-10_10-55-33_0.jpg?itok=TNWoqFeA

Στην ετήσια έκθεσή της η εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων  Invesco, υποστηρίζει ότι το 1/3 των κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων σχεδιάζουν να μειώσουν τις επενδύσεις τους σε μετοχές εντός της επόμενης 3ετίας, εξαιτίας των εμπορικών πολέμων, των γεωπολιτικών ανησυχιών και των υψηλών αποτιμήσεων.
Το Reuters αναφέρει ότι η έκθεση, η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις με 126 διαχειριστές αποθεματικών κεντρικών τραπεζών και κρατών, η αξία των οποίων φθάνει στα 17 τρισ. δολάρια, διαπίστωσε ότι οι μετοχές υπερέβησαν τα ομόλογα για να καταστούν η μεγαλύτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στα χαρτοφυλάκια, κατά μέσο όρο 33%. Αυτό
Σχεδόν το ήμισυ των επενδυτών έχουν αυξημένη έκθεση σε μετοχές αυτή τη στιγμή, ενώ ένα 40% δηλώνει ευχαριστημένο από αυτό το status quo, αλλά ένα 35% προαναγγέλλει ότι θα προχωρήσει σε μείωση της έκθεσή τους.
Ο Alex Millar, κορυφαίο στέλεχος της Invesco, δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν «αρκετά ανήσυχοι» από τον εμπορικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-07-11_6-15-33.jpg?itok=nCtnnBGF

Την ίδια ώρα οι κεντρικές τράπεζες μοιάζουν πρόθυμες να τοποθετηθούν σε πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις.
Οι οργανισμοί που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση παραδοσιακά επικεντρώνονται στη διατήρηση κεφαλαίου, αλλά, όπως αναφέρει το Bloomberg, με ορισμένες αποδόσεις κυβερνητικών ομολόγων να έχουν υποχωρήσει κάτω από το μηδέν, οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα στοιχήματά τους (των τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε συναλλαγματικά διαθέσιμα) σε εγγυημένα χρεόγραφα, εταιρικό χρέος, μετοχές και χρέος αναδυόμενων αγορών.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-07-11_6-36-27.jpg?itok=Ml4EhL_X

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης