Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Silicon Vailley έρχεται τον Νοέμβριο 2018 στην Αθήνα

tags :
H Silicon Vailley έρχεται τον Νοέμβριο 2018 στην Αθήνα
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Singularity University
Η Αθήνα θα ζήσει την τεχνολογία του μέλλοντος στο διήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και  εκπροσώπους  start – ups.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Singularity University, που βρίσκεται στο ερευνητικό  κέντρο της NASA στη Silicon Vailley
Η κα Νίκη Συροπούλου Director, Singularity U Greece Summit σε ειδική εκδήλωση έδωσε το περίγραμμα του συνεδρίου μιλώντας για την τεχνολογία και που μπορεί να οδηγήσει την εξέλιξη του ανθρώπου. Θύμισε ότι η ανθρωπότητα «γεύτηκε» τις τεχνολογικές εξελίξεις μετά το1800 με την ανακάλυψη της ατμομηχανής.
Μετά από 165 χρόνια αργότερα ο Gondon Moore και συνιδρυτής της intel έφερε την εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας και συνέβαλε στην ψηφιακή επανάσταση  δημιουργώντας το νόμο Moore χωρίς να θέτει όρια και παράλληλα δημιούργησε τον πολυεθνικό κολοσσό δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πάντως η κα Νίκη Συροπούλου, αναφέρθηκε και σε όσους δεν κατανόησαν την εξέλιξη της τεχνολογίας αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Στίβ Σάσον, ο οποίος ανακάλυψε την ψηφιακή φωτογραφία στις αρχές τις δεκαετίας του 1970 αλλά η διοίκηση της εταιρείας που εργάζονταν την Kodak, την πέταξε στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα η Kodak μετά τρείς δεκαετίας να οδηγηθεί σε πτώχευση ενώ η εταιρεία που έβγαλε στην παραγωγή την ψηφιακή φωτογραφία και συγκεκριμένα η Instagram πουλήθηκε στις αρχές του 2000 έναντι 1,3 δις δολαρίων
Στο SingularityU Greece Summit, θα μιλήσουν άνθρωποι της τεχνολογίας και της καινοτομίας και ανάμεσα τους θα  είναι ο διακεκριμένος επιστήμονας και ελληνικής καταγωγής ο κ. Peter Diamandis, o Larry Keeley, ο Ramez Naam η κα Divya Chander, η Vivienne Ming.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υποστηρικτές και χορηγοί  του συνεδρίου.
Ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής  της Alpha Bank κ Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, ανέφερε ότι θα έχουμε μία μοναδική ευκαιρία και    ένα συνέδριο για την καινοτόμο τεχνολογία  και για την επίδραση της στη επιχειρηματικότητα και στην επίλυση προβλημάτων της  εποχή μας.
Πρόσθεσε ότι η Alpha Bank από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε την πρόσκληση στήριξής του συνεδρίου ήταν πρόθυμη να συμμετάσχει καθώς φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πεδίο θετικής σκέψης και ανταλλαγής απόψεων των ελληνικών επιχειρήσεων με εκπροσώπους της  Silicon Vailley.
Ο κ Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου είπε ότι εκθετική εξέλιξη της τεχνολογίας δημιουργεί ευκαιρίες και προκλήσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις
Η έλλειψη κατανόησης για το πού πάνε τα πράγματα δημιουργεί κινδύνους απαξίωσης ή στην καλύτερη περίπτωση χαμένες ευκαιρίες.
Η Alpha Bank στηρίζει πρωτοβουλίες που δημιουργούν καινοτομίες και συμβάλλουν στην εξέλιξη όλων μας.
Ανάμεσα στους χορηγούς είναι η Vodafone η οποία θα δώσει την ευκαιρία στα πανεπιστήμια της χώρας να παρακολουθήσουν τις  εργασίες του συνεδρίου.
Επίσης το συνέδριο υποστηρίζουν η Deloitte, η Raycap και η Καθημερινή.      

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankiongnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης