Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι τράπεζες πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα την πώληση της Forthnet λέει η Vodafone

Οι τράπεζες πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα την πώληση της Forthnet λέει η Vodafone
Πάντως η πώληση της Forthnet είναι πιο περίπλοκη σε σχέση με της Cyta Hellas
Το επόμενο βήμα της σχεδιάζει η διοίκηση της Vodafone μετά και την τυπική έγκριση για την ενσωμάτωση της Cyta Hellas.
Πλέον ο στόχος της είναι εστιασμένος στην Forthnet.
Ανώτατη πηγή της εταιρείας υποστηρίζει ότι οι τράπεζες πρέπει να πάνε πιο γρήγορα τις διαδικασίες πώλησης διότι οι καθυστερήσεις πιθανόν να πολλαπλασιάσουν τα προβλήματα για την ίδια την εταιρεία και πιθανόν η τηλεπικοινωνιακή αγορά να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τοπίο  που να οδηγεί τις τράπεζες ως βασικό μέτοχο της εταιρείας σε δευτερεύοντα ρόλο
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες due diligence της Forthnet που αφορούσε τα οικονομικά της στοιχεία ενώ απαιτείται και ο νομικός έλεγχος, οποίος ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καθώς οι τράπεζες δεν έχουν ανάψει το «πράσινο φως»
Πάντως η πώληση της Forthnet είναι πιο περίπλοκη σε σχέση με της Cyta Hellas καθώς διαθέτει υψηλό δανεισμό που «αγγίζει» τα 350 εκατ ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στα 40 εκατ. ευρώ το 2017 από 54 εκατ. ευρώ το 2016.
Από την πλευρά τους οι τράπεζες επιλέγουν τις καθυστερήσεις αναζητώντας πιο ευνοϊκές λύσεις και σύμφωνα πληροφορίες εξετάζεται το σενάριο ένταξης στην πλατφόρμα της Pillarstone, με την προοπτική να βρεθεί  επενδυτής που θα αναλάβει την αναδιάρθρωση της εταιρείας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Forthnet αναμένεται να είναι υψηλές στο 12μήνο και υπολογίζονται περίπου σε 50 εκατ. ευρώ.
Η ανώτατη πηγή της Vodafone επανέλαβε ότι τράπεζες πρέπει να πάνε πιο γρήγορα τις διαδικασίες για να αποκαλυφθεί το νέο τηλεπικοινωνιακό τοπίο το οποίο απαιτεί υψηλές επενδύσεις όπως είναι η οπτική ίνα
Αναφορικά με την εξαγορά της Cyta Hellas, η ίδια πηγή ήταν καθησυχαστική όταν αναφέρθηκε στο προσωπικό της εταιρείας και διευκρίνισε ότι η προοπτική εξαγοράς της εταιρείας, από το περασμένο Ιανουάριο είχε σταματήσει τις προσλήψεις στη Vodafone.
Σχετικά με την εμπορική πολιτική της Cyta Hellas δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί άμεσα και  τα πακέτα θα προσφέρονται στους καταναλωτές.
Η εξαγορά της, δίνει προβάδισμα στη Vodafone στην περιοχή της Κρήτης και της κεντρικής Μακεδονίας.
Σε πανελλαδικό επίπεδο το μερίδιο της Vodafone διαμορφώνεται στο 25% και το πελατολόγιο της αριθμεί 1.000.000 καταναλωτές και αντιπροσωπεύει 4.000.000 νοικοκυριά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankiongenws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης