Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κραχ για το πετρέλαιο με πτώση 5% για Brent και 4% για αμερικανικό αργό WTI λόγω εμπορικού πολέμου

Κραχ για το πετρέλαιο με πτώση 5% για Brent και 4% για αμερικανικό αργό WTI λόγω εμπορικού πολέμου
Επιθετικές ρευστοποιήσεις από τους επενδυτές στις αγορές πετρελαίου
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζεται, ενώ κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί με τις προμήθειες πετρελαίου από χώρες όπως η Λιβύη και το Ιράν.
Παρά την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού - κίνηση η οποία εκ παραδόσεως οδηγεί υψηλότερα την αγορά - οι επενδυτές εμφανίστηκαν πρόθυμοι να προχωρήσουν σε επιθετικές ρευστοποιήσεις.



Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Σεπτεμβίου 2018 του Brent να εμφανίσει πτώση που ξεπέρασε το 5% στα 74,25 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε χάσει και το επίπεδο των 74 δολαρίων.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 του αμερικανικού αργού (WTI), με απώλειες άνω του 4% στα 71,05 δολάρια.

Πτώση άνω των εκτιμήσεων για τα αμερικανικά αποθέματα

Πτώση άνω των προσδοκιών κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ μειώθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (11/7/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).



Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 12,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 6 Ιουλίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 4,8 εκατ. βαρέλια.
Χθες (10/7), το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 6,8 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 700.000 χιλ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξησή τους κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης