Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι πωλήσεις δεκάδων πυραύλων αέρος-αέρος στη Βρετανία και τη Δανία

tags :
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι πωλήσεις δεκάδων πυραύλων αέρος-αέρος στη Βρετανία και τη Δανία
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι πωλήσεις δεκάδων πυραύλων αέρος-αέρος στη Βρετανία και τη Δανία
Tο αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την έγκριση της πώλησης πυραύλων αέρος-αέρος σε δύο ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump έφθανε στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του NATO.
Οι πωλήσεις αφορούν έως και 200 προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς στη Βρετανία, έναντι τιμήματος περίπου 650 εκατ. δολαρίων, και 28 πυραύλων του ιδίου τύπου στη Δανία, έναντι περίπου 90 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η έγκριση των πωλήσεων, η οποία ανακοινώθηκε από την υπηρεσία συνεργασίας για την άμυνα και την ασφάλεια (DSCA), διεύθυνση του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, καταγράφηκε μία ημέρα πριν από τη σύνοδο του NATO στην οποία ο Trump αναμένεται να εντείνει την πίεση στις άλλες χώρες μέλη της Συμμαχίας προκειμένου να αποσπάσει δεσμεύσεις για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών τους.
Ο κύριος ανάδοχος των δύο συμβάσεων είναι η Raytheon, που εδρεύει στο Τουσόν, στην Αριζόνα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της DSCA.
Στις συμβάσεις συμπεριλαμβάνονται επίσης παραδόσεις εξοπλισμού, συντήρηση και εκπαίδευση.
Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Δανίας είχαν υποβάλει αιτήματα για τις αγορές των πυραύλων αυτών, οι οποίοι θα συμβάλλουν να βελτιωθεί η ασφάλεια των συμμάχων της Ουάσινγκτον, κατά την υπηρεσία.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εγκρίνει τις πωλήσεις και ειδοποίησε το αμερικανικό Κογκρέσο για την έγκρισή του την Τρίτη, πρόσθεσε η υπηρεσία στα δύο δελτία Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης