Διεθνή

Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Νικαράγουα - Στους 264 οι νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

tags :
Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Νικαράγουα - Στους 264 οι νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Στα χνάρια της Βενεζουέλας βαδίζει η Νικαράγουα, σχολιάζει η Washington Post
Στα πρόθυρα του εμφυλίου βρίσκεται η Νικαράγουα, με τον απολογισμό από την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων να ανέρχεται σε 264 νεκρούς και περισσότερους από 1.800 τραυματίες, με την Washington Post να σχολιάζει ότι η χώρα βαδίζει στα χνάρια της Βενεζουέλας.
«Σύμφωνα με την καταμέτρηση που πραγματοποίησε η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIDH),  από τις αρχές της καταστολής εναντίον των διαδηλωτών, 264 άνθρωποι έχουν έως αυτή τη στιγμή χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.800 έχουν τραυματιστεί» επισήμανε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πάουλο Αμπράο, σε συνεδρίαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.
Ο προηγούμενος απολογισμός που έδωσε το CIDH ανερχόταν σε 212 νεκρούς.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις από άλλες πηγές, από τις 18 Απριλίου που ξέσπασε το κύμα διαμαρτυρίας, περίπου 250 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και σχεδόν 2.000 ήταν οι τραυματίες.
Πρόκειται για τα πιο πολυαίμακτα επεισόδια στη χώρα αυτή της κεντρικής Αμερικής μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το 1990.

Ανησυχία Guteres για τα πολύνεκρα επεισόδια στη Νικαράγουα

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Antonio Guters εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την εντεινόμενη βία στη Νικαράγουα και καταδίκασε τους θανάτους στις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Νικαράγουας Daniel Ortega, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπός του την Τετάρτη.
 Ο επικεφαλής του ΟΗΕ «προτρέπει όλα τα μέρη να σεβαστούν τον ρόλο των μεσολαβητών, να απόσχουν από τη χρήση βίας και να δεσμευθούν απόλυτα να συμμετάσχουν στον εθνικό διάλογο που έχει σκοπό να αποκλιμακωθεί τη βία και να εξευρεθεί ειρηνική λύση στη σημερινή κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης