Τελευταία Νέα
Οικονομία

H Ελλάδα πρέπει να βγει άμεσα στις αγορές - Έρχεται νέα κρίση στην Ιταλία

H Ελλάδα πρέπει να βγει άμεσα στις αγορές - Έρχεται νέα κρίση στην Ιταλία
Εάν η Ελλάδα προχωρούσε τώρα στην έκδοση ομολόγου, ένα 3ετές θα προσέλκυε Αμερικανούς επενδυτές, ενώ ένα 10ετές Ευρωπαίους
Η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα όσον αφορά την έξοδο στις αγορές και την έκδοση νέου ομολόγου καθώς οι συνθήκες στις αγορές δεν θα παραμένουν ευνοϊκές εσαεί.
Αυτό επισημαίνεται σε άρθρο του Bloomberg, όπου τονίζεται και ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέα πολιτική κρίση στην Ιταλία, καθώς τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να περάσει ο νέος προϋπολογισμός.
Τα προβλήματα στην Ιταλία αποτελούν μια υπενθύμιση ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα ελληνικά ομόλογα δεν βρίσκονται στην επενδυτική βαθμίδα και επί του παρόντος δεν θα έπρεπε να είναι.
«Η ανάκαμψη είναι πραγματική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι εάν η Ελλάδα προχωρούσε τώρα στην έκδοση ομολόγου, το 3ετές θα προσέλκυε Αμερικανούς επενδυτές, ενώ ένα 10ετές Ευρωπαίους.
Πάντως, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου πριν τον Αύγουστο, ώστε να καταφέρει να επιστρέψει επιτυχώς στο κλαμπ των… αξιόπιστων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης