Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock, Hermes, Greylock: Τώρα είναι η στιγμή για την έκδοση ελληνικού ομολόγου

BlackRock, Hermes, Greylock: Τώρα είναι η στιγμή για την έκδοση ελληνικού ομολόγου
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές προετοιμάζονται για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Στην εκτίμηση ότι οι τρέχουσες συνθήκες είναι κατάλληλες για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές συγκλίνουν οι αναλυτές.
«Σίγουρα θα υπάρξει ζήτηση, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.
Οι επενδύσεις σε δολάριο είναι πολύ ακριβές και δεν υπάρχει τίποτε άλλο στην Ευρώπη που να προσφέρει τέτοιες αποδόσεις» δήλωσε σε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ο Scott Thiel της BlackRock.
Αν και η Ελλάδα έχει καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το 2022, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα.
«Το γεγονός ότι δεν έχουν χρηματοδοτικές ανάγκες, δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό να δουν την αντίδραση των αγορών.
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», σχολίασε ο Andrew Jackson της Hermes Investment Management.
Την ίδια στιγμή, o Diego Ferro της Greylock Capital Management (που επενδύει σε υποτιμημένες ή υψηλών αποδόσεων μετοχές) σχολιάζει ότι θα επιθυμούσε η Ελλάδα να διαθέσει ομόλογα που θα λήγουν σε 20 με 30 χρόνια.
Στο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία σε Β+ και παρ' όλο που αυτό δεν αποτελεί επενδυτική διαβάθμιση, η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τις αποδόσεις που παραμένουν μεταξύ των υψηλότερων στην ευρωζώνη, αναμένεται να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ζήτησης σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

H Ελλάδα πρέπει να βγει άμεσα στις αγορές - Έρχεται νέα κρίση στην Ιταλία

Η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα όσον αφορά την έξοδο στις αγορές και την έκδοση νέου ομολόγου καθώς οι συνθήκες στις αγορές δεν θα παραμένουν ευνοϊκές εσαεί.
Αυτό επισημαίνεται σε άρθρο του Bloomberg, όπου τονίζεται και ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέα πολιτική κρίση στην Ιταλία, καθώς τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να περάσει ο νέος προϋπολογισμός.
Τα προβλήματα στην Ιταλία αποτελούν μια υπενθύμιση ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα ελληνικά ομόλογα δεν βρίσκονται στην επενδυτική βαθμίδα και επί του παρόντος δεν θα έπρεπε να είναι.
«Η ανάκαμψη είναι πραγματική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι εάν η Ελλάδα προχωρούσε τώρα στην έκδοση ομολόγου, το 3ετές θα προσέλκυε Αμερικανούς επενδυτές, ενώ ένα 10ετές Ευρωπαίους.
Πάντως, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου πριν τον Αύγουστο, ώστε να καταφέρει να επιστρέψει επιτυχώς στο κλαμπ των… αξιόπιστων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης