Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2018

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2018
Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, η βιομηχανική παραγωγής της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,4%
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Μάιο του 2018, ανακάμπτοντας μετά την πτώση του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (12/7) η Eurostat.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγής της ενιαίας νομισματικής ένωσης ενισχύθηκε κατά +1,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,9%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +2,4%, έναντι ετήσιας ανόδου +1,7% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσησης, η μηνιαία άνοδος διαμορώθηκε στο +1,2%, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε επίσης στο +2,4%.
Η μηνιαία άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής οφείλεται στους τομείς διαρκών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, οι οποίοι ενισχύθηκαν αμφότεροι στο +1,2%.
Τα ενδιάμεσα αγαθά κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,6%, τα κεφαλαιουχικά αγαθά ενισχύθηκαν κατά +0,7%, ενώ οι τιμές της ενέργειας κατέγραψαν άνοδο κατά +0,5%.
Στις 28 χώρες της ΕΕ, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά ενισχύθηκαν κατά +2%, τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,7% ενώ τα ενδιάμεσα αγαθά αυξήθηκαν κατά +1,6%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις σημειώθηκαν σε Λιθουανία (+11,6%), Σουδηία (+3,4%) και Ιρλανδία (+3,2), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε σε Πορτογαλία (-2%) και Δανία (-2,8%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης