Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες - Σε εταιρικά το επίκεντρο

tags :
Άνοδος στη Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες - Σε εταιρικά το επίκεντρο
Με άνοδο άνοιξε η Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα και στις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Με άνοδο άνοιξε σήμερα (12/7/2018) η Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα και στα μακροοικονομικά στοιχεία, καθώς και στις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αφήνοντας - προσωρινά - στην άκρη τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους μεγαλύτερους εμπορικούς τους εταίρους.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,9% στις 24.909 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.789 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% υψηλότερα στις 7.756 μονάδες.


Η μετοχή της Delta Air Lines ενισχύεται κατά 1,3%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη μειωμένα μεν, αλλά καλύτερα των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αεροπορικής εταιρείας υποχώρησαν κατά 14% στα 1,03 δισ. δολ., λόγω του υψηλότερου κόστους των καυσίμων, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση η εταιρεία κέρδισε 1,77 δολ. ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για 1,72 δολ. ανά μετοχή.
Οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ισχυρά αποτελέσματα από τις αμερικανικές εταιρείες, με τη FactSet να προβλέπει συγκεκριμένα μια αύξηση των κερδών κατά 20% για το β’ τρίμηνο του 2018.
Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών, με την Broadcom να συμφωνεί να αγοράσει την CA Technologies έναντι 18,9 δισ. δολ. σε μετρητά.
Το deal αποτιμά την CA σε 44,5 δολ. ανά μετοχή περίπου.
Η μετοχή της CA ενισχύεται σχεδόν κατά 20%, ενώ της Broadcom σημειώνει πτώση άνω του 12%.
Παράλληλα, η μετοχή της Comcast σημειώνει άνοδο 0,5%, καθώς η εταιρεία αύξησε την προσφορά της για το βρετανικό Sky στα 34 δισ. δολ., ξεπερνώντας εκείνη της Twenty-First Century Fox, στα 32,5 δισ. δολ.
Η Βρετανία «άναψε» σήμερα το πράσινο φως για την εξαγορά του Sky από την 21st Century Fox του Rupert Murdoch.
Σημειώνεται ότι χθες η Fox αύξησε την προσφορά της για το 61% του Sky που δεν της ανήκει στις 14 στερλίνες ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία στα 32,5 δισ. δολ., με την ανταγωνίστριά της Comcast να απαντά σήμερα με μια προσφορά 34 δισ. δολ.
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2018 σε ετήσια βάση, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να διατηρήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) σε τροχιά σταδιακής αύξησης των επιτοκίων.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) σημείωσε άνοδο 0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,2% του Μαΐου, ενώ στους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, ο CPI αυξήθηκε κατά 2,9% - ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης από τον Φεβρουάριο του 2012 - μετά από αύξηση 2,8% τον Μάιο.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,2%, όσο και τον Μάιο.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα πτώση μεγαλύτερη των προσδοκιών, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό δύο μηνών.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 18.000, στις 214.000, την εβδομάδα έως τις 7 Ιουλίου 2018, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου.
Σε ετήσια βάση, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 2,3% - η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2017 - από 2,2% τον Μάιο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη Wall Street Jounral, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, η χαμηλή ανεργία και ο σταθερός πληθωρισμός δικαιολογούν δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.
Εν τω μεταξύ, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σήμανε ανακωχή μετά τις απειλές Trump, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει ότι οι σύμμαχοι δεσμεύθηκαν να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες άνω του 2%.
«Είπα στους συμμάχους ότι θα ήμουν πολύ δυσαρεστημένος εάν δεν αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου.
Από την πλευρά της η καγκελάριος Merkel έστειλε μήνυμα ενότητας, σημειώνοντας ότι όλοι οι Σύμμαχοι είναι δεσμευμένοι στο ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα, ο Trump είχα τινάξει στον αέρα τη συνάντηση, με αποτέλεσμα να διακοπεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης