Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Συμφωνία με Αυστρία, Ελλάδα και Ιταλία για το μεταναστευτικό «εδώ και τώρα» ζητάει ο Seehofer

Handelsblatt: Συμφωνία με Αυστρία, Ελλάδα και Ιταλία για το μεταναστευτικό «εδώ και τώρα» ζητάει ο Seehofer
Το αργότερο έως τις αρχές Αυγούστου 2018 θα πρέπει να έχουν κλείσει οι συμφωνίες, υποστήριξε ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών
Επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να υπάρξει συμφωνία για «επιστροφή» μεταναστών σε Αυστρία, Ελλάδα και Ιταλία, το αργότερο έως τις αρχές Αυγούστου 2018, προωθεί ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, H. Seehofer, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Handelsblatt.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Seehofer υποστήριξε ότι «είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να επιτύχουμε την εξεύρεση λύσης για το εν λόγω θέμα πολύ σύντομα», προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.
Είχε προηγηθεί συνάντηση με τους ομολόγους του από την Αυστρία και την Ιταλία, τον Herbert Kickl και τον Matteo Salvini αντίστοιχα.
Φρόντισε να προσθέσει ότι εάν δεν υπάρξουν αυτές οι συμφωνίες, τότε η Γερμανία έχει κάθε δικαίωμα να δράσει αυτόνομα, κάτι το οποίο, πάντως, έχει αποκλείσει η Angela Merkel.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει, ήδη, μία συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, ενώ και η Αυστρία εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.
Εντελώς, όμως, διαφορετική αναμένεται ότι θα είναι η στάση της Ιταλίας.
Ωστόσο, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών M. Salvini τόνισε ότι η Ιταλία δεν θα πάρει πίσω ούτε έναν πρόσφυγα μέχρις ότου η Ευρώπη προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα.
«Εάν οι αναχωρήσεις, οι αφίξεις και οι θάνατοι μειωθούν δραστικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στα εσωτερικά σύνορα της Ένωσης», δήλωσε ο Σαλβίνι.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης