Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση ΗΠΑ στην ελληνο-ρωσική διαμάχη: Προσπάθειες υπονόμευσης της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και πΓΔΜ

Παρέμβαση ΗΠΑ στην ελληνο-ρωσική διαμάχη: Προσπάθειες υπονόμευσης της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και πΓΔΜ
«Κάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg
Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας πήραν οι ΗΠΑ στο θέμα που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης περί παρέμβασης της Ρωσίας στα εσωτερικά θέματα της χώρας.
Το State Department χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις προσπάθειες ανάμειξης στις δημοκρατικές διαδικασίες άλλων χωρών, ενώ εξέφρασε τη στήριξη του στην Ελλάδα όσον αφορά την υπεράσπιση της κυριαρχίας της.
«Έχουμε παρατηρήσει με μεγάλο προβληματισμό πιθανές απόπειρες υπονόμευσης της συμφωνίας Αθηνών-Σκοπίων» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Την ίδια στιγμή, ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ερωτηθείς στις Βρυξέλλες σχετικά με διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας τόνισε: «κάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη».

H απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Την περασμένη Παρασκευή (6/7/2018) η Ελλάδα ενημέρωσε τη Ρωσία ότι προτίθεται να απελάσει και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα συνολικά τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων.
«Τους δώσαμε εύλογο χρονικό διάστημα λίγων ημερών να εγκαταλείψουν τη χώρα» δήλωσε χθες (11/7/2018) στο Reuters, ελληνική διπλωματική πηγή.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενδείξεις ότι η Ρωσία έχει παρέμβει στη διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά της συμφωνίας για την αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και για απόπειρες χρηματισμού Ελλήνων αξιωματούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης