Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά τις χθεσινές πιέσεις - Στο +0,61% ο DAX

Ήπια ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά τις χθεσινές πιέσεις - Στο +0,61% ο DAX
Με ήπια κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ανακάμπτοντας από τις πιέσεις που δέχτηκαν χθες
Με ήπια κέρδη έκλεισαν σήμερα (12/7/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ανακάμπτοντας από τις πιέσεις που δέχτηκαν χθες, εν μέσω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου και της κόντρας Trump - Μerkel στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,78% υψηλότερα, στις 384,37 μονάδες.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,61% και έκλεισε στις 12.492,97 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,78% στις 7.651,33 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,97% υψηλότερα στις 5.405,90 μονάδες.




Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,38% και έκλεισε στις 21.790,12 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε με άνοδο 0,35% στις 9.767,40 μονάδες.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν η μετοχή της Gerresheimer, σημειώνοντας άνοδο άνω του 7,5%, καθώς η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξή της.
Ωστόσο, ο κλάδος με τα ισχυρότερα κέρδη ήταν εκείνος των μέσων ενημέρωσης, κλείνοντας με άλμα 2,3%, καθώς η βρετανική κυβέρνηση «άναψε» το πράσινο φως για την εξαγορά του Sky από τη 21st Century Fox του Rupert Murdoch.
Όπως ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Πολιτισμού Jeremy Wright, «είναι θέμα των μετόχων του Sky να αποφασίσουν αν θα δεχθούν την προσφορά της 21st Century Fox».
Σημειώνεται ότι χθες η Fox αύξησε την προσφορά της για το 61% του Sky που δεν της ανήκει στις 14 στερλίνες ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία στα 32,5 δισ. δολ., με την ανταγωνίστριά της Comcast να απαντά σήμερα με μια προσφορά 34 δισ. δολ.
Η μετοχή του Sky ολοκλήρωσε τη μέρα με κέρδη 3,4%.
Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σήμανε ανακωχή μετά τις απειλές Trump, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει ότι οι σύμμαχοι δεσμεύθηκαν να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες άνω του 2%.
«Είπα στους συμμάχους ότι θα ήμουν πολύ δυσαρεστημένος εάν δεν αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν άμεσες εξηγήσεις και λεπτομέρειες για τις δεσμεύσεις που εξασφάλισε ο Trump, ενώ ο γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, αμφισβήτησε αμέσως το επιχείρημα του αμερικανού προέδρου ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ενισχύσουν τις αμυντικές τους δαπάνες πέρα από το 2% του ΑΕΠ τους.
Ο Macron δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι είναι απαραίτητα καλή ιδέα να αυξηθεί ο στόχος για τις αμυντικές δαπάνες των μελών του ΝΑΤΟ στο 4% του ΑΕΠ από το 2%, όπως πρότεινε ο Trump.
«Υπάρχει ένα ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε χθες.
Επιβεβαιώνει τον στόχο του 2% έως το 2024.
Αυτό είναι όλο», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του δεν δεσμεύτηκε να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί μετά τη δημοσίευση των υποβαθμισμένων προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η Κομισιόν υποβάθμισε την εκτίμησή της στο 2,1%, λόγω εμπορικού πολέμου, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 2,3%.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημαντική άνοδο 1,3% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2018, ανακάμπτοντας μετά την πτώση του προηγούμενου μήνα, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του 0,9%.
Στη Γερμανία, στο 2,1% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2018, από 2,2% τον προηγούμενο μήνα, το οποίο και ήταν το υψηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 2017.
Αντίθετα, στη Γαλλία, ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο παρέμεινε σταθερός στο 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης