Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Έλαβα μια πολύ όμορφη επιστολή από τον Kim Jong Un - Σημειώνεται σπουδαία πρόοδος με τη Β. Κορέα

Trump: Έλαβα μια πολύ όμορφη επιστολή από τον Kim Jong Un - Σημειώνεται σπουδαία πρόοδος με τη Β. Κορέα
Η πρώτη μας συνάντηση και η κοινή δήλωση που υπογράψαμε μαζί στη Σιγκαπούρη ήταν πράγματι η αρχή ενός ουσιαστικού ταξιδιού, γράφει ο Kim στην επιστολή του 
Μια επιστολή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, ανάρτησε στο «Twitter» ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κάνοντας λόγο για την επίτευξη «σπουδαίας προόδου».
«Μια πολύ όμορφη επιστολή από τον πρόεδρο Kim της Βόρειας Κορέας.
Σημειώνεται σπουδαία πρόοδος!», έγραψε ο Trump, αναρτώντας την επιστολή και τη μετάφρασή της στα αγγλικά.


Στην επιστολή του, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εξαίρει τον Trump, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση τον περασμένο μήνα στη Σιγκαπούρη, λέγοντας ότι «οι δυναμικές και εξαιρετικές προσπάθειες» των ΗΠΑ για την αναμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός «νέου μέλλοντος» και για τις δύο πλευρές.
«Η σημαντική πρώτη συνάντηση με την Εξοχότητά σας και η κοινή δήλωση που υπογράψαμε μαζί στη Σιγκαπούρη πριν από 24 ημέρες ήταν πράγματι η αρχή ενός ουσιαστικού ταξιδιού», γράφει ο Kim στην επιστολή του προς τον Trump, με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2018.
Η ημερομηνία της επιστολής δείχνει ότι εστάλη πριν από την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Michael Pompeo, στην Πιονγιάνγκ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να συμφωνήσουν σε σχέδια για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Ο Kim κλείνει την επιστολή του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η «ακλόνητη εμπιστοσύνη» στον Trump «θα ενδυναμωθεί περαιτέρω στη μελλοντική διαδικασία λήψης πρακτικών ενεργειών».
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης τονίζει, παράλληλα, ότι ελπίζει για μια επόμενη συνάντηση.



www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης