Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling: Όλες οι χώρες που εξήλθαν προγραμμάτων είναι «πρωταθλητές» ανάπτυξης - H Ελλάδα έχει δυνατότητες

Regling: Όλες οι χώρες που εξήλθαν προγραμμάτων είναι «πρωταθλητές» ανάπτυξης - H Ελλάδα έχει δυνατότητες
Regling: Όλες οι χώρες που εξήλθαν προγραμμάτων είναι «πρωταθλητές» ανάπτυξης - H Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτούς
«Όλες οι χώρες που εξήλθαν προγραμμάτων είναι πλεόν "πρωταθλητές" ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε αυτούς», ανέφερε ο επικεφαλής του ESM K. Regling στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη λήξη του Eurogroup (12/7).
Όπως ανέφερεο ο κ. Regling, «στην αυριανή (13/7) συνεδρίαση της διοίκησης του ESM θα εξετάσουμε την εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
Η μόνη χώρα στην οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο κοινοβούλιο της είναι η Γερμανία, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην εκταμίευση ούτως ή άλλως».
Παράλληλα ο κ. Regling, τόνισε πως «υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
Όντως η γερμανική πλευρά δεν έχει προχωρήσει στην έγκριση της εκταμίευσης εξαιτίας της απόφασης της Ελλάδας να αναλάβει την αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά.
Αυτή η αναβολή θα διαρκέσει 6 μήνες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσό το οποίο αφορά τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, δεν είναι υψηλό και δεν επηρρεάζει τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης