Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 20 δισ. δολάρια η αγορά του Στοιχήματος στις ΗΠΑ - Τι διεκδικεί η Intralot

tags :
Στα 20 δισ. δολάρια η αγορά του Στοιχήματος στις ΗΠΑ - Τι διεκδικεί η Intralot
Πότε  θα έρθουν τα πρώτα  έσοδα  για  την ελληνική εταιρεία
Σε μία αγορά συνολικής καθαρής αξίας 20 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ προσβλέπει η Intralot με τη νομιμοποίηση του Στοιχήματος στις ΗΠΑ, καθώς θα …μπει  φρένο στον παράνομο τζόγο που μέχρι σήμερα ελέγχεται από τους Ιταλούς.
Η απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ να νομιμοποιήσει το Στοίχημα αλλάζει τα δεδομένα και φέρνει στο προσκήνιο την Intralot καθώς έχει την τεχνογνωσία να  πάρει ένα μεγάλο μερίδιο από τη νόμιμη αγορά που θα δημιουργηθεί εκ του μηδενός.
Η Intralot έχει δραστηριότητα σε 12 πολιτείες και πρόσφατα προστέθηκε, η πολιτεία του Ιλινόις
Η ελληνική εταιρεία  και η βρετανική Camelot σε από κοινού συνεργασία ανέλαβαν την ιδιωτικοποίηση της λοταρίας συμβάλλοντας στην τεχνολογική μετάβαση και στη διαχείριση 7.500 πρακτορείων εντός του 2018.  
Ο κ. Χρισόστομος Σφάτος διευθυντής εταιρικών σχέσεων του ομίλου Intarlot είπε στο bankingnews ότι τα 20 δισ. δολάρια είναι το καθαρό ποσό απομένει για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του στοιχήματος ενώ η αγορά μαζί με τα κέρδη των παιχτών είναι πολλαπλάσια.  
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι εταιρείες θα «κυνηγήσουν» μερίδιο της νέας αγοράς που είναι πολλά υποσχόμενη.
Το τοπίο θα είναι πιο ευδιάκριτο τους επομένους μήνες 6 μήνες.
Από τις αρχές του 2019, η Intralot έχει υψηλές προσδοκίες από το νέο καθεστώς που θα ισχύει στις ΗΠΑ.
Η πολιτεία Ντέλαγουερ των ΗΠΑ είναι η πρώτη που επιθυμεί να νομιμοποιήσει το Στοίχημα και ακολουθεί η πολιτεία Νιού Τζέρσυ.
Οι κρατικές λοταρίες των πολιτειών στις οποίες έχει παρουσία η Intralot μπορούν να κάνουν άμεσα το επόμενο βήμα για τη νομιμοποίηση του Στοιχήματος με την Ιntralot να προσδοκά σε άμεσα έσοδα από τη νέα η αγορά.
Πάντως στην αγορά του Στοιχήματος αναμένεται να εισέλθουν σχεδόν όλες οι πολιτείες των ΗΠΑ με συνέπεια η αγορά για τεχνολογικές εφαρμογές να πολλαπλασιάζεται.
Θέση στο νέο περιβάλλον αναμένεται να πάρουν και τα καζίνο της χώρας αλλάζοντας άρδην την αγορά του Στοιχήματος.
Αναλυτές αποτιμούν τις εξελίξεις στις ΗΠΑ πολύ θετικά  για την ελληνική  εταιρεία.  
Εκτιμούν ότι το EBITDA μέχρι το 2022 θα έχει ξεπεράσει τα 70 εκατ ευρώ και οι ταμειακές ροές θα έχουν διαμορφωθεί στα 40 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα η  μετοχική αξία της Intalot να διπλασιάζεται τα επόμενα χρόνια.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης