Γερμανία: Καταγγελίες Gabriel κατά Trump - «Επιχειρεί αλλαγή καθεστώτος στο Βερολίνο»

Γερμανία: Καταγγελίες Gabriel κατά Trump - «Επιχειρεί αλλαγή καθεστώτος στο Βερολίνο»
«Ο Trump καταλαβαίνει μόνο την ισχύ. Επομένως πρέπει να του δείξουμε ότι είμαστε κι εμείς ισχυροί», ανέφερε ο Gabriel
Σε άκρως επιθετικές δηλώσεις έναντι του αμερικανού προέδρου Donald Trump προχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Siegmar Gabriel, καταγγέλλοντας ότι αμερικανός πρόεδρος ασκεί πίεση για να υπάρξει «αλλαγή καθεστώτος» στο Βερολίνο
Ο Gabriel αντέδρασε στα σχόλια του Trump εναντίον της Γερμανίας όσον αφορά την εξάρτησή της από τη Ρωσία στο πεδίο της ενέργειας, τις αμυντικές της δαπάνες και τη μετανάστευση.
«Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην Αμερική υπό τον Trump», δήλωσε ο Gabriel στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.
«Ο Trump δίνει στον βορειοκορεάτη δικτάτορα Kim εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος του, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Γερμανία», συνέχισε.
«Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», έκρινε ο Gabriel και προέτρεψε τη γερμανική κυβέρνηση να υιοθετήσει πιο σθεναρή στάση έναντι του Trump.
«Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε καμιά ψευδαίσθηση.
Ο Trump καταλαβαίνει μόνο την ισχύ.
Επομένως πρέπει να του δείξουμε ότι είμαστε κι εμείς ισχυροί».
Ο Gabriel ο πρώην επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του ήσσονος εταίρου της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας, τόνισε επίσης ότι το Βερολίνο πρέπει να επιδιώξει «ξεκάθαρες, σθεναρές, και, πάνω απ' όλα, ενιαίες ευρωπαϊκές απαντήσεις στον Trump».
«Κάθε βήμα που γίνεται για να συμφιλιωθούμε μαζί του, κάθε προσπάθεια που κάνουμε να τον ικανοποιήσουμε, τον οδηγεί μόνο να κάνει ένα βήμα πιο πέρα.
Αυτό πρέπει να τελειώσει», υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Ο Gabriel ανέφερε ότι οι δαπάνες για τους πρόσφυγες είναι ένα πεδίο στο οποίο η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να εναντιωθεί στον Trump.
«Εάν απαιτεί δισεκατομμύρια δολάρια για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, τότε κι εμείς πρέπει να απαιτήσουμε να μας επιστραφούν τα δισεκατομμύρια που δαπανήσαμε για τους πρόσφυγες που δημιούργησε η αποτυχημένη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ», τόνισε ο πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS