Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ντροπή για την Ευρώπη η έλευση χιλιάδων μεταναστών - Επίθεση στη May για το «μαλακό» Brexit

tags :
Trump: Ντροπή για την Ευρώπη η έλευση χιλιάδων μεταναστών - Επίθεση στη May για το «μαλακό» Brexit
Ο Aμερικανός πρόεδρος στηλίτευσε το γεγονός ότι «επιτρέπεται», κατ' αυτόν, η έλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος «χάνει» τον «πολιτισμό»
Τις σφοδρές επιθέσεις στην Ευρώπη συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, αυτή τη φορά από το Λονδίνο, με τα θέματα της μετανάστευσης και του Brexit να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.
Ο Aμερικανός πρόεδρος στηλίτευσε το γεγονός ότι «επιτρέπεται», κατ' αυτόν, η έλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος «χάνει» τον «πολιτισμό» και την «υφή» της.
«Το ότι επιτρέπεται η μετανάστευση στην Ευρώπη είναι ντροπή. Νομίζω ότι άλλαξε την υφή της Ευρώπης και εάν δεν δράσετε πολύ γρήγορα, δεν θα ξαναγίνει ποτέ αυτή που ήταν, και δεν το εννοώ αυτό με θετικό τρόπο», ανέφερε ο Trump κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.
«Το να επιτρέπεται σε εκατομμύρια ανθρώπους να έρχονται στην Ευρώπη είναι πολύ, πολύ λυπηρό. Νομίζω ότι χάνετε τον πολιτισμό σας», επέμεινε ο Trump.
«Όλη αυτή η μετανάστευση έχει στ' αλήθεια αλλάξει την υφή της Ευρώπης. Μιλάω σαν κάποιος που είναι απέξω όταν το λέω αυτό, αλλά μιλάω σαν κάποιος που αγαπάει την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Trump.
Ο μεγιστάνας των ακινήτων υπενθύμισε ότι ο πατέρας του ήταν γερμανικής καταγωγής και η μητέρα του σκοτσέζικης καταγωγής.
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε με οξύτητα εναντίον του Sadiq Khan, του δημάρχου του Λονδίνου, σφοδρού επικριτή του.
«Έχετε έναν δήμαρχο που έχει κάνει φριχτή δουλειά (...) Δείτε την τρομοκρατία που έχετε», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
«Νομίζω ότι έχει κάνει πολύ κακή δουλειά όσον αφορά την τρομοκρατία.
Νομίζω ότι έχει κάνει κακή δουλειά όσον αφορά το έγκλημα.
Άμα δείτε τι γίνεται στα νοσοκομεία σας στο Λονδίνο θα καταλάβετε τι εννοώ.
Με όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που γίνονται εκεί, όλο αυτό το έγκλημα που έχει έρθει μέσα» στη χώρα, συνέχισε.
Ο Trump κατηγόρησε ακόμη τον Καν ότι δεν φάνηκε «φιλόξενος» απέναντί του, ενώ επέκρινε επίσης τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν εναντίον του στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.
Δεν υπάρχει «κανένας λόγος να πάω στο Λονδίνο. Παλιά αγαπούσα το Λονδίνο ως πόλη (...) Νομίζω ότι ο δήμαρχός σας έχει κάνει φρικτή δουλειά.
Όταν σε κάνει να νοιώθεις ανεπιθύμητος, γιατί να μείνω εκεί;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Όταν το λέω αυτό, μιλάω για την κυβέρνηση (σ.σ. την αυτοδιοίκηση), διότι ο λαός του ΗΒσυμφωνεί μαζί μου».
Προφανώς αναφερόμενος στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας που επισκέπτεται, ο Τραμπ δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Σαν ότι «μου λείπει το όνομα Αγγλία. Το καταλαβαίνετε αυτό.
Μου λείπει το όνομα Αγγλία.
Νομίζω ότι το όνομα Αγγλία είναι πολύ όμορφο όνομα».

Η συμφωνία για το Brexit που εισηγείται η Theresa May «σκοτώνει» κάθε πιθανότητα συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου



Ο Aμερικανός πρόεδρος Donald Trump καταφέρθηκε με οξύ τόνο εναντίον της προσέγγισης της πρωθυπουργού της Βρετανίας Theresa May, στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το Brexit σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.
«Λοιπόν, νομίζω ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν είναι η συμφωνία που ψήφισε ο (βρετανικός) λαός, δεν είναι η συμφωνία για την οποία έγινε το δημοψήφισμα» στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποχώρηση από την ΕΕ, έκρινε ο Τραμπ μιλώντας στην εφημερίδα.
«Είχα πει στην Τερέζα, την οποία συμπαθώ, της είχα πει τις απόψεις μου για το τι έπρεπε να κάνει, το πώς έπρεπε να διαπραγματευθεί (...) Θα έλεγα ότι πιθανόν πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», συνέχισε ο ρεπουμπλικάνος.
«Αυτό είναι ΟΚ, έπρεπε να διαπραγματευθεί με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει», όμως «οπωσδήποτε (η συμφωνία που εισηγήθηκε η Μέι) θα επηρεάσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, δυστυχώς με αρνητικό τρόπο», συμπλήρωσε ο Trump.
Η συμφωνία που ετοιμάζεται να συνάψει η Μay, διατηρώντας στενή εμπορική σχέση με την ΕΕ, «πιθανότατα θα σκοτώσει» κάθε ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών μεταξύ του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον, εξήγησε.
«Αν κλείσουν αυτή τη συμφωνία, θα διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να διαπραγματευόμαστε με το ΗΒ, αυτό πιθανότατα θα σκοτώσει τη συμφωνία», τόνισε ο Trump στη Sun.
Τα σχόλια του μεγιστάνα των ακινήτων, που έγιναν λίγο πριν αρχίσει η πρώτη του επίσκεψη στη Βρετανία αφού έγινε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, δημοσιεύονται στο τέλος μιας χαοτικής εβδομάδας για τη May, κατά τη διάρκεια της οποίας δύο εξέχοντα μέλη της κυβέρνησής της υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιό της ως προς τη συμφωνία με την ΕΕ για το Μπρέξιτ, που θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί πολύ πριν από τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης