Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η σχέση μας με τη Βρετανία είναι πολύ δυνατή - May: Θα συζητήσουμε ευκαιρίες για μια εμπορική συμφωνία

Trump: Η σχέση μας με τη Βρετανία είναι πολύ δυνατή - May: Θα συζητήσουμε ευκαιρίες για μια εμπορική συμφωνία
Αφού νωρίτερα επέκρινε την στρατηγική της βρετανίδας πρωθυπουργού για το Brexit, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών είναι «πολύ, πολύ ισχυρή»
Αφού νωρίτερα επέκρινε την στρατηγική της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για το Brexit, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, τόνισε ότι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών είναι «πολύ, πολύ ισχυρή».
«Έχουμε πραγματικά μια πολύ καλή σχέση», είπε ο Trump, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Τσέκερς, τη θερινή κατοικία των βρετανών πρωθυπουργών.
«Σήμερα θα μιλήσουμε για το εμπόριο και για στρατιωτικά θέματα», συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, «πιθανώς δεν είχε αναπτύξει ποτέ καλύτερη σχέση» με τη May από ό,τι κατά τη διάρκεια χθεσινού δείπνου.
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη «The Sun», ο αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε με οξύ τόνο εναντίον της προσέγγισης της May στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ όσον αφορά το Brexit.
«Λοιπόν, νομίζω ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν είναι η συμφωνία που ψήφισε ο (βρετανικός) λαός, δεν είναι η συμφωνία για την οποία έγινε το δημοψήφισμα», έκρινε ο Trump μιλώντας στην εφημερίδα.
«Είχα πει στην Theresa την οποία συμπαθώ, της είχα πει τις απόψεις μου για το τι έπρεπε να κάνει, το πώς έπρεπε να διαπραγματευθεί (...)
Θα έλεγα ότι πιθανόν πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», συνέχισε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Αυτό είναι ΟΚ, έπρεπε να διαπραγματευθεί με τον καλύτερο τρόπο που ξέρει», όμως «οπωσδήποτε (η συμφωνία που εισηγήθηκε η May) θα επηρεάσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, δυστυχώς με αρνητικό τρόπο», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους αν συζήτησε με τον Trump σχετικά με τη συνέντευξη στη «Sun», η May δήλωσε:
«Έχουμε πολλά να συζητήσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι θα συζητήσουν τη λεγόμενη ειδική σχέση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και πραγματικές ευκαιρίες για μια εμπορική συμφωνία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης